kiss

How To Kiss: 17 geheimen die kissing pro’s weten

Het moment is daar, de eerste echte zoensessie met je crush! Om er zeker van te zijn dat je het beste uit jezelf hiermee haalt, hebben we de beste tips & tricks om a good kisser te worden voor je op een rijtje gezet. Verbaas iedereen waarvan je de lippen aanraakt…

Het is lastig om te zeggen of iemand a good kisser is. Soms hangt dat ook gewoon af van de chemie en spanning tussen jou en je bae. Met dit advies zal je je hoe dan ook confident AF voelen in je kissing skills, ongeacht de situatie.

1. Zoen nooit iemand waar je twijfels over hebt en doe nooit iets waar je niet achter staat

De number #1 to be a good kisser, is dat je ook echt wil zoenen. Als je alleen maar iemand zoent omdat dit is what you ‘should’ be doing op dat moment, of omdat je een soort pressure voelt, kun je het beter niet doen. Jij bent niemand – we herhalen – NIEMAND een kus verschuldigd.

2. Respecteer dat iemand eerst toestemming geeft

Een goed getimede ‘mag ik je kussen/zoenen’, is altijd een goede zet. Waarom? Het laat zien dat je geeft om de grenzen van de ander en niet iets wilt doen waar hij/zij nog niet klaar voor is. Zorg ervoor dat jij en bae on the same page zijn, voordat je aan een gepassioneerde make-out sessie begint.

Dit zegt de manier van zoenen over hoe jullie relatie is

3. Begrijp het belang van de juiste plek en timing

Is de juiste plek voor een eerste kus bij je oma thuis, middenin een discussie of als je snotverkouden bent? Waarschijnlijk niet. Wacht tot het moment voor jou goed voelt, totdat je echt de elektriciteit tussen jullie twee kunt voelen. De zoen zal dan veeeel beter zijn.

4. Houd je adem fris

Zou jij willen dat degene met wie je zoent kan ruiken wat je voor het laatst hebt gegeten? Precies. Als je weet dat er gezoend gaat worden, ga dan etenswaren uit de weg waar knoflook, ui of een heftige kaassmaak in zit. Je hoeft dan niet te stressen om de geur die uit je mond komt. Mocht je je toch zorgen maken dat je lover van gedachten verandert zodra hij of zij je laatste maaltijd ruikt: kauwgom, pepermuntjes of Smint are a girl’s best friend.

5. WEES NIET BANG OM TE ZEGGEN WAT JE LEKKER VINDT (OF JUIST NIET)

Ain’t nobody got time voor een slechte zoen, so take control en laat het merken als je iets lekker vindt of laat een alternatief zien voor de dingen die je juist niet zo fijn vindt. #Wasmachine

Zoenfouten kunnen weleens voorkomen. Lees hier over veelgemaakte zoenfouten, zodat jij ze niet meer maakt.

smooches GIF

6. Keep it simple

Tijdens het zoenen bezig zijn met denken aan en toepassen van alle tips en tricks voor the perfect kiss, zal de hook up niet lekkerder maken. Just go with the flow, probeer voorzichtig het een en ander uit tijdens jullie zoensessie en doe wat voor jou goed voelt.

7. Ga niet gelijk voor de zuigzoen

Wie heeft er ooit bedacht dat het sexy is om letterlijk een mond-stofzuiger te zijn en blauwe plekken op iemands huid achter te laten? Niemand dus. Wees lief voor de nek van je bae: geef kleine kusjes over de hele nek of bijt zelfs hier en daar een beetje (HEEL zachtjes!). Zo bespaar je jezelf en bae de ellende van een zuigzoen, met alle (beschamende) opmerkingen die erbij komen kijken. (Zijn jij en je lover wél helemaal into zuigzoenen? Then go for it).

3x Zo verberg je een zuigzoen zonder make-up te gebruiken

8. Kiss bae alllll over the place

Wordt het zoenen op de lippen na een tijdje misschien een beetje saai? Gelukkig zijn er nog genoeg andere plekjes die very kissable zijn!

 • de nek
 • onder de kaaklijn
 • achter de oorlel
 • de kleine dip in het sleutelbeen
 • puntje van de neus
 • voorhoofd
 • schouder

27x De meest romantische movies om dit weekend te kijken

9. Ga voor de lange route

Een kus wordt zoveel meer dan een kus als-ie een beetje playful is. De lange route is daar een goed voorbeeld van: begin bij de lippen, ga gently down richting de kin, langs de kaaklijn naar bae’s oor en geef een kleun nipje aan zijn (of haar) oorlel. Sexy! Ook kun je je lover van achteren bespringen en hem of haar van schouder tot oor kusjes geven. Cute!

10. Kies eventueel voor subtiele uitingen van affectie op openbare plekken

Je kunt natuurlijk middenin de gang van school een zoensessie houden, maar vaak is het toch beter om jullie liefde in openbare plekken toch iets subtieler te houden. Inspiratie nodig? Check hieronder een paar ideeën:

 • Elkaar aankijken in de bus? BOOM, kus op het puntje van de neus
 • Aan komen lopen terwijl de ander zit? BOOM, kus op het voorhoofd
 • Samen wandelen met de handen vast? BOOM, kus op de knokkels
 • Ben jij een stuk kleiner dan je lover? BOOM, kus op de schouder
 • Netflix kijken met de familie? BOOM, kusje op de binnenkant van de pols
kissing dan feuerriegel GIF

11. Houd je tong onder controle

Het gebruiken van te veel tong is een grote zoenfout. Voorkom dat je te wild met je tong aan de slag gaat, in een wasmachine verandert en de ander bijna verstikt. Houd het subtiel!

12. Ga niet sabbelen

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat op iemands lippen gaat sabbelen zoals je dat op de achterkant van een pen doet. Neem in plaats daarvan bae’s onderlip tussen je tanden, trek er zachtjes aan, en laat ‘m weer los.

13. Houd je handen op de goede positie

Wanneer je na maanden afwachten, eindelijk je eerste kus gaat hebben, kun je je afvragen “wat moet ik in godsnaam met mijn handen doen?!’. Gelukkig zijn daar veel opties voor:

 • Beide handen aan de zijkant van het hoofd en door het haar
 • Eén hand op de rug en één hand achter het nek
 • Beide handen rustig laten rusten op borst van de ander
 • Beide handen op de heupen van der ander
 • Beide handen om de nek

14. Go easy on the gloss

Laat je lipgloss liever liggen als je van plan bent om te zoenen, want je lover zoent liever met jouw lippen dan met de smaak van je Glossier gloss. Ga daarom voor een beetje lippenbalsem of voor lekker naturel.

15. Keep your eyes closed

Ook dit is een veel gemaakte zoenfout. Er is geen reden om je ogen open te houden als je aan het zoenen bent! Het maakt dingen alleen maar awkward en juist door het sluiten van de ogen, kun je meer in het moment zijn.

16. Mix it up

Als je altijd op dezelfde manier zoent, betekent dat niet dat je zo nu en dan eens wat anders kunt doen. Verrassingen kunnen een exciting element zijn van zoenen. Mix it up door bijvoorbeeld eens geen tong te gebruiken, of juist iets meer tong. Experimenteer erop los!

17. Je kunt ook op andere manieren van affectie tonen

 Zoenen is AMAZING, maar er zijn nog genoeg andere manieren om close met iemand te zijn. Houd bijvoorbeeld bae’s hand vast of knuffel met elkaar. Ook kun je iets liefs en onverwachts in het oor van je crush fluisteren. Onthoud: als je nog niet klaar bent to lock lips, don’t sweat it.

LEES OOK:

Bron: Seventeen.com | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen