Zoenen (2)

DKB: ‘Ik heb geen zin meer in seks of zoenen. Is dit een teken dat ik mijn lover niet meer leuk vind?’

CG!’s Donna beantwoordt elk issue in ‘Donnna Knows Best’ jouw vragen over je body, love life en andere personal issues. Zo gaf ze onder andere antwoord op de vraag ‘als ik geen zin meer heb in seks of zoenen, is dat dan een teken dat ik mijn lover niet meer leuk vind?’

Minder zin

‘Nee hoor, dit komt supervaak voor! Je hoeft dus niet meteen bang te zijn dat je je lover niet meer leuk vindt. Wel kan het zijn dat je minder zin hebt omdat de (eerste) verliefdheid over is. Maar je kunt ook minder zin hebben omdat je je bijvoorbeeld gestrest, vermoeid, onzeker of verdrietig voelt. Slik je de pil of bepaalde medicijnen of worstel je met depressieve klachten? Dan kan dat ook een reden zijn van je lagere libido.

Weer in ‘de mood’ komen

‘Om het vuurtje weer een beetje aan te wakkeren, is het belangrijk dat je lekker in je vel zit, dat je ontspannen bent en dat je ervoor open staat. Zorg dat je jezelf aantrekkelijk voelt, dus als dat betekent een mooi setje aantrekken: go for it. Vaker sporten? Just do it. Knalrode lippenstift? Yas, girl! Anything om jou je sexy te laten voelen. Om jezelf te helpen meer in the mood te komen, kunnen muziek, kaarsjes, een filmpje of een boek helpen. Begin met een beetje strelen en aanraken. Dat kun je met je lover doen, maar ook solo. Bouw het langzaam op. Vertel je lover wat je wel en niet fijn vindt en probeer samen nieuwe dingen uit. Wees niet bang om het aan te geven als iets niet goed voelt. En last but not least: doe het met iemand die je echt leuk, lief en opwindend vindt.’

Als je echt tegenzin hebt en je je niet prettig voelt bij seks of zoenen met je lover, of als bovenstaande dingen niet helpen, is het wel handig om even bij jezelf na te gaan of je je nog tot bae aangetrokken voelt.

Heb jij ook een vraag? DM ons @cosmogirl_nl of mail naar redactie@cosmogirl.nl en wie weet beantwoorden we jouw vraag in ons volgende issue!

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen