Squirten

Is squirten hetzelfde als plassen?

Je hebt er vast weleens van gehoord: squirten. Squirten wordt ook wel vrouwelijke ejaculatie genoemd. Maar wat is squirten nou eigenlijk? Is het hetzelfde als plassen? Wij hebben het antwoord.

Squirten

Sommige meisjes en vrouwen verliezen als ze klaarkomen vocht. Dat kunnen druppeltjes zijn, maar er kan ook een heel plasje vocht uit de vagina spuiten (letterlijk). Maar uit welk gaatje komt dit eigenlijk? Uit een onderzoek dat is gedaan bij zeven vrouwen die weleens squirten als ze klaarkomen is gebleken dat de stofjes die in het ‘squirtvocht’ zitten, ongeveer dezelfde concentraties zijn als die in urine zitten. Na het plassen voor de seks was de blaas helemaal leeg, tijdens de seks raakte de blaas weer vol en na het squirten was de blaas weer helemaal leeg.

Over orgasmes gesproken: Gwyneth Paltrow heeft een kaars die ruikt naar haar orgasme…

Long story short: het vocht wat tijdens squirten vrijkomt, komt uit de blaas én er zit urinezuur in. Het is dus eigenlijk hetzelfde als plassen (maar niet helemaal hetzelfde als urine). Maar laat je hier vooral niet door tegenhouden! Vind jij (en je lover) het opwindend? Ga er dan vooral mee door! Je weet nu alleen waar het vandaan komt ;-).

LEES OOK:

Beeld: Getty Images
Bron: Women’s Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen