Loveisnotacrime

Love is not a crime!

Deze maand is het LGBTQ+ maand! een speciale maand waarin we vieren dat liefde mooi is en dat het niet uitmaakt van wie je houdt! Helaas is het nodig dat we er een speciale dag/week/maand voor uittrekken, want verschillende landen is het accepteren van LGBTQ-ers niet zo normaal en staat er de doodstraf er zelfs op…

Love is not a crime

In acht landen – waaronder Iran, Saoedi- Arabië en Sudan – kun je de doodstraf krijgen voor het liefhebben van iemand van hetzelfde geslacht. Zélfs in Europa worden homoseksuele stellen niet overal geaccepteerd. In Litouwen is het bijvoorbeeld verboden om homoseksuele propaganda – hoe zij dat dan noemen – te maken. Het is deels verboden, omdat ze – in hun ogen – de jeugd niet willen ‘bederven’. Door het verbod is het onmogelijk voor organisaties om voorlichting te geven en het beeld te veranderen. In 63 andere landen kun je boetes of een gevangenisstraf krijgen voor het uiten van je homoseksualiteit.

love

T-Shirt

Amnesty International, Scoop Models en Won Hundred hebben voor de derde keer(!) de handen ineen geslagen voor wereldwijd meer homo-acceptatie én het beschermen van homorechten door een t-shirt te ontwerpen. Het t-shirt Love is Not a Crime kost €35,00 en zijn gemaakt van 100% organisch katoen. Het bedrag van het t-shirt gaat naar Amnesty International, die de opbrengst gebruikt voor de strijd tegen de schending van LGBTQ+ rechten. De foto’s zijn geschoten door Greg Lin Jiajie, een fotograaf die meerder keren gewerkt heeft voor Vogue!

Door de tekst ‘Love is not a crime’, willen de organisaties de haat tegen gaan en juist liefde verspreiden. Met dit T-shirt verklaar je niet alleen de liefde aan liefde (want andere helpen daar word je ook gelukkiger van), maar ben je ook nog eens erg fashionable. Political slogan tee’s zijn al een tijdje een enorme trend en supermakkelijk te combineren, misschien met een Levi’s x Hello Kitty jeans? Wil jij dit t-shirt? Je kunt het halen bij ABOUT in Amsterdam, maar ook online op www.wonhundred.com.

shirt shirt

LEES OOK

Beeld: persafbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen