Date

Met deze tips rock jij je eerste date!

We get it. Het is doodeng to put yourself out there, zeker als je diegene nog niet goed kent. En ja, first dates can suck, maar helaas zijn ze vrij belangrijk in de datingwereld. Hier maak je je eerste indruk en bepaal je of het goed genoeg klikt voor een tweede date. Helaas kunnen we de spanning voor je eerste date niet helemaal wegnemen, maar we kunnen je wel tips geven om het minder awkward te maken.

1. Kies de perfecte outfit

Dacht je dat een datekandidaat uitzoeken al moeilijk was? Try picking the right date outfit! Je wil dat je date denkt: wow! Maar je wil ook niet verklappen dat er uren voorbereiding in je look zit, dus je wil het ook een beetje cool en casual houden. Zoek hier de juiste balans in door bijvoorbeeld je favo jeans met een top te dragen die net iets fancier is dan je go-to school-look. Wijk niet te veel af van wat je normaal zou dragen; je outfit zou een goede representatie moeten zijn van jou. Kies daarom een item waar jij je confident én comfy in voelt. Need some stylingtips? Die kun je hier vinden.

2. Zorg dat je in een postive state of mind bent

Vrolijk jezelf op en probeer de zenuwen niet te laten overheersen. Mediteer (hier lees je hoe), blast je lievelingsplaylist (zoals deze songs) op standje burenruzie of nodig je bestie uit om te helpen… Doe wat voor jou werkt om een beetje te ontspannen en je in een positive state of mind te brengen. Het spannendst aan een eerste date is het moment vlak voor, dus make the prep fun om jezelf een beetje van die spanning af te leiden. Zo voel je je beter op het moment suprême.

3. Quick & Cool ‘Hey’

Zelfs als je al een tijdje aan het appen bent met je date, is het eerste moment dat je elkaar ziet vaak het engst – so much buildup! Calm jezelf en de ander down met een simpele ‘hey’ en een quick hug. Een andere manier om de spanning te breken is met humor. Complimentje over je look? ‘Thanks, ik heb me maar drie keer omgekleed!’ Zo laat je zien dat je jezelf niet te serieus neemt en is de toon gezet voor een gezellige dag of avond.

4. Houd de convo gaande

Een eerste date kan soms een beetje als een sollicitatiegesprek voelen. Jij en je date proberen natuurlijk zo veel mogelijk informatie over elkaar te verzamelen. Dit kan misschien onoprecht voelen, maar no panic! Het is logisch dat je iemand wil leren kennen en dus veel vraagt. Wees je er alleen van bewust dat jet tijd kost om iemand te leren kennen. Vuur daarom niet alleen vragen op je date af, maar ga écht in gesprek.

Wil je meer tips over bijvoorbeeld wel of niet zoenen of hoe je een tweede date regelt? Je kunt het allemaal lezen in het CG! Mind Issue. Hij ligt nog maar een paar weken in de winkels, dus rennen! 

 

LEES OOK:

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen