pijn

Pijn tijdens seks? Dit is de reden

59% van jullie zegt weleens pijn te hebben tijdens de seks. De reden is niet altijd even obvious.

Pijn tijdens seks

Het algemene, maar ouderwetse advies voor pijnlijke seks? ‘Probeer meer voorspel’ en ‘gebruik meer glijmiddel’. En oké, die dingen kunnen helpen. Maar wat als je die make-out sessies van een half uur al geprobeerd hebt, er al flessen glijmiddel doorheen gejaagd hebt en het nog steeds effing pijn doet? Volg de flowchart voor actually helpful insight in wat er misschien aan de hand is en hoe je het kunt stoppen*.

Waar doet het het meeste pijn?

 

Op je vulva?

Ja. Wat het kan zijn:

  • Huiduitslag. > je plan: een bad. Vul je bad met water en een handje baking soda of epsomzout en sit your ass down. Help dat?

Ja > Je mag doorgaan met le sex.

Nee > Je hebt misschien een schimmelinfectie

Nee, maar wel vlakbij. Wat het kan zijn:

  • Een ontstoken haarzakje. > Je plan: een bad! Wordt het erger, ga dan naar de dokter om HPV of herpes uit te sluiten (herpes voelt meestal meer als blaasjes en HPV-wratjes doen meestal geen pijn, dus waarschijnlijk kun je die twee echt uitsluiten).

Zie je of voel je een bultje? 

Ja. Wat het kan zijn:

  • Een ontstoken haarzakje. > Je plan: een bad! Wordt het erger, ga dan naar de dokter om HPV of herpes uit te sluiten (herpes voelt meestal meer als blaasjes en HPV-wratjes doen meestal geen pijn, dus waarschijnlijk kun je die twee echt uitsluiten).

Nee: steek je voeten in de beugels en sliiiiide down – it’s gyno time! Naar de dokter gaan voor deze symptomen is nu je beste move. Denk aan hoeveel minder zorgen je hebt (en duh, hoeveel chiller seks straks is) als je dit van je lijstje kan afstrepen.

Lees hier wat de beste manier is om je vajayjay te wassen

Diep in je vagina?

Ben je weleens geopereerd of heb je weleens last van scheurtjes gehad door seks?

Ja. Wat het kan zijn:

  • Oud littekenweefsel van een verwonding of blessure. Je plan: fysiotherapie. En als dat echt niet helpt, kun je overwegen opnieuw langs een arts te gaan om te kijken naar andere mogelijke fixes.

Nee > Voelt het alsof een penis of speeltje tegen je baarmoederhals aankomt?

Ja. Wat het kan zijn:

  • BDE (big dick energy), letterlijk. De baarmoederhals is supergevoelig, dus als ze per ongeluk iets te hard geraakt wordt door een lange penis of toy, kan dit pijn veroorzaken. Je plan: Probeer een standje dat baarmoederhals-slamming uit de weg gaat.

Nee > voelt het als een diepe pijn of scherpte ‘OMG that hurts!’-steek?

‘OMG that hurts!’ > Wat het kan zijn:

  • Een baarmoederhalsontsteking of ontsteking van de bekkenbodem. Je plan: sis, je hebt hier misschien antibiotica voor nodig.

Diepe pijn > Ben je gediagnosticeerd met endometriose of eierstokcysten?

Ja. Wat het kan zijn:

  • De standjes die je probeert zijn niet ideaal. Je plan: probeer iets nieuws uit.

Nee. Wat het kan zijn:

Een aantal dingen, waaronder endometriose, eierstokcystes of littekenweefsel. Je plan: Laat een arts ernaar kijken. De pijn die je voelt heeft een expert opinion nodig.

Heb je meer pijn direct in je vagina? Maak de flowchart in CG!’s The Love Special (pagina 92&93) af en kijk wat hiervan de oorzaak kan zijn.

*Bronnen: Michael Ingber, MD Bij de Center For Specialized Women’s Health en OB-GYN Heather Dartos, MD, geven hier gratis genitale tips, maar dit is geen alternatief voor het zien van een arts. Als deze tips niet helpen en als je problemen blijft houden, ga dan naar de dokter. 

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen