Lesbisch stel

Q&A: Je eerste relatie met een girl, wat nu?

Butterflies and fireworks: je bent verliefd! En zij op jou! Maar je hebt ook een miljoen vragen, want dit is je eerste lesbische relatie. CosmoGIRL! helpt en beantwoordt jullie vragen.

Hoe is het om voor het eerst een relatie te hebben met een meisje?

Dat is voor iedereen verschillend. Er is geen goed of fout. Doe alles op je eigen tempo: uit de kast komen, zoenen, seks. En praat erover, zodat jullie niet ineens voor verrassingen komen te staan.

Hoe ga je verder?

Wat begint met een goede make-out session gaat zo ver als jullie willen. Van zoenen naar strelen. Vraag wat zij wil en wat zij lekker vindt. Het lijkt misschien nu allemaal heel spannend, maar straks gaat het misschien wel bijna vanzelf.

Ben ik lesbisch of gewoon bi(curious)?

Gay zijn is not a choice. Je bent het of je bent het niet. En misschien is het inderdaad nieuwsgierigheid of ben je bi. Neem de tijd, experimenteer en je komt er vanzelf wel achter wat je precies bent.

Hoe vertel ik dit aan mijn ouders?

Roep ze en zeg dat je ze iets wilt vertellen. Wees zo open en eerlijk als waar jij je goed bij voelt. Vind je het lastig? Dan kun je er ook voor kiezen om van tevoren een brief te schrijven en die aan hen voor te lezen. Vooral belangrijk: kies je eigen moment en overhaast het niet.

Check hier celebs die uit de kast zijn gekomen als biseksueel en CG!-lezeressen delen hun coming out verhalen: ‘Nu voel ik me 1000% mezelf’

Hoe ga ik met een meisje naar bed?

Zoenen, strelen, vingeren, beffen… Ook al zijn jullie twee meiden, er zijn genoeg mogelijkheden om seks te hebben. Ready for more adventure? Dan kunnen jullie ook altijd nog met speeltjes experimenteren.

Seks Q&A: girls love girls edition

Kan ik ervoor kiezen om hetero te worden en hoe?

Lesbisch of biseksueel ben je of dat ben je niet. Je kunt jezelf niet veranderen. Accepteer wie je bent en be happy!

Hoe vind ik een leuke vriendin?

Op datingapp Tinder kan je instellen dat je op zoek bent naar vrouwen. Ga naar een gay bar (wanneer het weer kan en mag) of zoek contact op communities als Jong&Out en Expreszo. En relax, want die prinses op het witte paard komt voordat je het weet aan galopperen.

Hoe weet je dat je lesbisch bent als je nog nooit seks hebt gehad met een jongen?

Als jij nog nooit verliefd bent geworden op een jongen, maar wel gevoelens hebt voor meiden, ben je lesbisch. Daar hoef je geen seks met een jongen voor te hebben.

Wat als mijn vriendinnen bang zijn dat ik verliefd op ze word?

Zij worden toch ook niet verliefd op elke boy die langsloopt? Wat een onzin. Blijven ze moeilijk doen, dan zijn het misschien niet zulke goede vriendinnen.

Wat moet ik doen als anderen mij niet accepteren?

Het zou kunnen dat sommige mensen niet accepteren dat jij een relatie met een meisje hebt. Maar wees gerust, het zal nooit zo zijn dat helemaal niemand het accepteert. Probeer zo goed mogelijk uit te leggen hoe het zit en dat het voor jou geen keuze is, maar dat jij gewoon zo bent en dit dus niet kan veranderen. Blijf rustig en trek naar de mensen toe die jou wel accepteren zoals je bent.

Beeld: Gettyimages – Ada daSilva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen