Relatie

Relationship rules: welke regels gelden er in een relatie?

Over liefde en relaties wordt nogal wat gezegd. Het geeft je the best feeling ever of een gebroken hart, Which is kind of the worst feeling ever en everything in between. Om dat laatste te voorkomen worden boeken, tijdschriften en sites volgeschreven met tips en tricks om je relatie goed te houden. Maar soms is dat best een challenge. Was er maar zoiets als een handboek met regels… Of toch niet?

I got new rules I count ‘em

We beginnen vast met een bubble burst: er bestaat geen handboek met regels waarin staat wat je wel en niet mag of moet doen in een relatie. Of over hoe het hoort. En honestly, hoe handig het ook lijk: dat moet je niet willen.

Hoe het dan zit met (ongeschreven) ‘relationship rules’ als: je gaat niet vreemdgaat en te veel ruzie maken is niet goed? Daar zit natuurlijk wel wat in. Vreemdgaan doet de ander pijn en veel ruzie maken betekent probs dat jullie het vaak niet met elkaar eens zijn. Het is dus niet zo gek dat zulke ‘regels’ bestaan om het leuk te houden. Maar regels maken een relatie vaak helemaal niet per se leuker. Ze kunnen juist heel verwarrend zijn. Wat versta je bijvoorbeeld onder vreemdgaan? In DM’s sliden, zoenen of verliefd (lees hier hoe verliefdheid werkt) zijn op een ander (of je daar nu wel of niet iets mee doet)? En wat is te veel ruzie? Is een discussie ook ruzie? Is het ook erg als die ruzies over kleine dingen gaan? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gevoel van verplichting of ontzegging dat die regels met zich meebrengen.

Dit is het ding: wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet de way to go te zijn. Wat jij ziet als regels overtreden, ziet bae misschien als iets onschuldigs. Nu horen we je denken: maar sommige dingen mogen toch ook echt niet of zou je juist moeten doen? Who knows!  Want het is all up to you en je boy- or girlfriend. Sommige ‘traditionele regels’ gaan voor jullie misschien helemaal niet op. Bespreek daarom wat jullie wel en niet oké vinden binnen jullie relatie. Dat kan gaan over vreemdgaan en ruziemaken, maar net zo goed over anything else. Maak daarover alleen liever afspraken dan regels, zeggen David en Arjan van 365 dagen succesvol in hun podcast. Het verschil? Gelijkwaardigheid. Regels leg je elkaar namelijk op, dus de één bepaalt wat de ander wel of niet mag. Afspraken maak je sámen. Sounds credible, right?

Wil je meer lezen over ‘relationship rules’ en zelf je regels, of beter gezegd ‘agreements’ maken? Lees dan bladzijde 90 van CG!’s XL Fashion issue die nu in de winkels ligt!

NEEM NU EEN ABONNEMENT

LEES OOK:

Bron: CG!’s XL Fashion issue | Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen