Q&A

Girls love girls Q&A: alle vragen die je niet durft te stellen

Als je als meisje op meisjes valt zijn er vaak vragen die je eigenlijk wel beantwoord wil hebben, maar misschien niet durft te stellen. Wij geven antwoord op jouw prangende vragen over girls who love girls en alles wat daarmee te maken heeft.

Ben ik lesbisch als ik meisjes vaker aantrekkelijker vind dan jongens?

Kan, maar hoeft niet. Heel veel meiden vinden andere meiden knap of aantrekkelijk zonder er verliefd op te zijn. It’s all about the feels. Krijg je ook kriebels van een meisje(s) en kun je aan niks of niemand anders meer denken dan dat ene meisje? Dan ben je verliefd en kan het inderdaad zijn dat je lesbisch bent. Maar misschien ben je wel bi en heb je nog geen jongen gevonden bij wie je dat gevoel ook hebt. Probeer, ontdek, ervaar en je merkt vanzelf waar je wel en niet op valt.

Hoe weet je of de ander ook homo, lesbisch of bi is?

Hoewel veel mensen denken dat er zoiets als een gaydar bestaat, spreekt onderzoek dat tegen. Je zult het dus, als je zeker wil weten of iemand potential dating material is, toch anders aan moeten pakken. Knoop een casual gesprekje aan en vraag terloops of diegene een relatie heeft (gehad) of aan het daten is. Meestal hoor je dan wel of het om een ‘hij’ of om een ‘zij’ gaat. Je kunt ook beginnen over een bekende film met een homoseksueel, lesbisch of biseksueel thema en de reactie peilen.

Hoe werkt lesbische seks?

Het lijkt zo vanzelfsprekend en toch vragen veel meiden zich dit af. Begrijpelijk, want ‘hoe het werkt’ is voor iedereen anders. Het beeld dat je erbij hebt, is waarschijnlijk: strelen, vingeren en elkaar oraal bevredigen. Dat zijn inderdaad key elements van seks tussen twee meisjes. Maar je kunt natuurlijk ook scharen – jullie vulva’s tegen elkaar aanwrijven – en speeltjes gebruiken. Wat jullie lekker vinden, is hoe het werkt. En in case you might wonder: ja, ook zonder penetratie telt het als echte seks. Wát precies telt als ‘echte seks’ is dan weer aan jou.

Als je biseksueel bent en een relatie hebt met iemand van het ene geslacht, mis je dan tijdens de seks niets aan het andere?

Dat is moeilijk te beantwoorden, want dat is per persoon verschillend. Je kunt bijvoorbeeld penetratie missen. Of borsten. De een mist niets, de ander kan niet zonder en weer een ander denkt: whatever. Of je mist wel iets, maar je kunt je daar prima bij neerleggen, want dit is net zo fijn. Het een valt makkelijker (met speeltjes) ‘op te lossen’ dan het ander, maar soms voldoet dat niet. Is dit het geval? Bespreek wat je mist. Er zijn stellen die het elkaar toestaan dingen met het andere geslacht te doen, zolang er geen gevoel bij komt kijken, om maar een voorbeeld te noemen. Again: dat kán een oplossing zijn, maar hoeft niet. It’s up to you.

Ga ik vreemd als ik iets heb met een meisje, maar iets doe met een jongen of andersom?

Dat ligt helemaal aan wat jij en bae onder vreemdgaan verstaan. Is dat appen met een ander? Zoenen? Seks? Misschien vind je het alleen vreemdgaan als er gevoel bij komt kijken… Gek genoeg bespreken stellen vaak niet wat hun grens is, maar het is goed om dat wel te doen. Dus vraag je je dit af, talk about it!

Wat is nou de deal met het risico op een soa als je seks hebt met een meisje?

Als jij en je vaste partner allebei geen soa en geen seks hebben met anderen, loop je geen risico. Als je streelt, zoent (als je geen wondje in of bij je mond hebt) en vingert ben je ook safe. Ga je verder – en dus oraal bevredigen of scharen – dan is er wel een risico. Gebruik daarom een beflapje of een opengeknipt condoom.

Tekst: Donna van der Kolk, CG! Mind issue #4, 2019| Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen