Jaloers

Vaak jaloers? Zo deal je ermee!

We’re not proud of it, maar we zijn (bijna) allemaal wel eens jaloers. Waar het vandaan komt en wat je ertegen kunt doen? CG! leerde het groene monster wat beter kennen. En wat blijkt? Zo’n monster is het eigenlijk helemaal niet.

Jaloezie

Bij het woord jaloezie denk je al snel aan jaloezie in de liefde. Maar je kunt ook jaloers worden op anderen omdat je het idee hebt dat ze succesvoller of knapper zijn dan jij. Of omdat ze volgens jou gewoon een leuker leven hebben. Meestal komt het voort uit onzekerheid. We worden jaloers als iemand iets heeft of kan wat wij niet hebben of kunnen. Daardoor voelen we ons minder dan die ander. Geen fijn gevoel, dus ermee dealen is niet altijd even makkelijk.

Maar wist je dat het ook motiverend kan werken? Bijvoorbeeld als je bestie hele goede cijfers haalt en jij daardoor ook beter je best gaat doen. Het wordt pas een probleem als dat nare gevoel de overhand krijgt en je daarnaar gaat handelen. Om dat te voorkomen is hier een minihandleiding om met jealousy te dealen.

Quiz hier of je een jaloers type bent!

Stap 1:

Erken dat je jaloers bent. Het is human nature, dus niets om je voor te schamen.

Stap 2:

Besef dat het (waarschijnlijk) een denkfout is. Het is namelijk niet de situatie die de jaloezie veroorzaakt, maar jouw gedachten daarover.

Stap 3:

Focus je niet alleen op dát waar je jaloers op bent. Een anders haalt misschien hogere cijfers, maar jij bent bijvoorbeeld creatiever. Jij hebt ook dingen waar anderen jaloers op kunnen zijn.

Benieuwd wat jouw beste eigenschap is? Quiz het hier!

Stap 4:

Probeer te accepteren dat het gras altijd groener lijkt aan de overkant. Lijkt!

Stap 5:

Gun de ander iets. Het is bewezen dat dat helpt om je beter te voelen.

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen