tinder

Week van de Liefde: Corona heeft veel invloed op het seksleven van jongeren

Met Valentijnsdag om de hoek is het deze week de Week van de Liefde. Het thema dit jaar is (hoe kan het ook anders): liefde online. Er zijn podcasts waarin jongeren vertellen over hun liefdesleven en er is aandacht voor hoe corona jouw love life beïnvloedt.

Corona belemmert daten

Online daten en flirten blijkt tijdens de coronacrisis geen alternatief voor jongeren. Zo worden datingapps bijvoorbeeld niet eens vaker gebruikt. Het is natuurlijk ook wel a major challenge om in een lockdown een soulmate te vinden, dus why bother? Toch is het jammer, want een relatie en seks is goed voor je ontwikkeling, ook als je er online mee bezig bent. Tijdens de Week van de Liefde wordt hier daarom ook extra aandacht aan besteedt op scholen.

Onderzoek

Er is door Rutgers en Soa Aids Nederland een groot onderzoek gedaan naar het flirt- en dategedrag onder jongeren. Ruim 4000 jongeren tussen de 16-20 jaar zijn ondervraagd over de gevolgen van corona op hun date- en sekslife. And guess what? Afspraakjes met je crush, flirten en met je date onder de lakens duiken is dus flink afgenomen sinds de coronacrisis. Logisch ook, want je zit thuis en ontmoet weinig nieuwe mensen, laat staan dat je ze hugs and kisses geeft met een anderhalvemetersamenleving. Online daten en flirty texts sturen is een optie, maar uit het grote onderzoek blijkt ook dat swipen en sexting geen alternatief is voor jongeren.

Check ook: 9x ideeën om met je lover te doen te doen tijdens de lockdown

Minder sexting, meer seksbuddys

Sexting is niet alleen useful voor langeafstandsrelatie, maar ook in tijden van corona. Met een paar spannende berichtjes kan je intimiteit behouden (pas wel altijd op met naaktfoto’s!). Toch is het opvallend dat er online weinig gebeurt op dit gebied. Wel zijn de jongeren uit het onderzoek nog steeds seksueel actief en hebben ook steeds meer een seksbuddy. Het percentage van de jongeren met seksbuddys is zelfs verdubbeld als je kijkt naar vóór de lockdown!

Benieuwd naar wat de Week van de Liefde nog meer in petto heeft? Check het hier. Alle cijfers over het dategedrag van jongeren in coronatijd uit het onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland check je hieronder!

Infographic Bron: Soa Aids Nederland + Rutgers

Bron: seksuelevorming.nl | Hoofdbeeld: Getty Images | Infographic: Soa Aids Nederland, Rutgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen