break-up

Zo lang duurt het om over je ex heen te komen

Een break-up is nooit fijn en het verwerken van je ex kan soms moeilijker zijn dan je denkt. Lijkt het voor jou als forever te voelen voordat je over je ex heen bent? Wij vertellen je wanneer dit gevoel stopt.

Rule

De tijd om over je ex heen te komen is natuurlijk voor iedereen anders, maar er is een ‘regel’ waar je je aan vast kunt houden. Je hebt ongeveer de helft van de duur van je relatie nodig, om over je ex heen te komen. Ben je bijvoorbeeld één jaar samen geweest? Dan heb je zes maanden nodig om aan je single leven te wennen. Waren jullie vier jaar samen? Dan heb je zo’n twee jaar nodig. Natuurlijk verschilt dit per persoon en wat er is voorgevallen. Als jij de gene bent die een punt achter de relatie hebt gezet, zul je waarschijnlijk minder tijd nodig hebben, omdat je al iets langer aan het idee van uit elkaar zijn gewend was. Als je vriend(in) opeens de relatie verbreekt komt hier veel meer verwarring bij kijken.

Benieuwd hoe je lichaam reageert op een break-up? Je leest het hier!

Time heals

Er zijn verschillende manieren om over je ex heen te komen. Dit verschilt natuurlijk per persoon, maar het belangrijkste is om je er langzaam bij neer te leggen. Komt het echt niet goed? Dan zul je dit moeten accepteren. Everything happens for a reason en waarschijnlijk ook dit. Of jullie elkaar nou terug vinden óf dat je een nieuwe lover vindt, het komt altijd weer goed. Vergeet niet om veel aan jezelf te denken en leuke dingen te doen tijdens het verwerken van een break-up. Gun jezelf de tijd en je ziet vanzelf dat je steeds happier gaat worden. Healing takes time!

LEES OOK:

Beeld: GettyImages
Bron: Vriendin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen