Riverdale

Alles wat je moet weten over de time jump in Riverdale seizoen 5

Vandaag is het ein-de-lijk zover: de start van Riverdale seizoen 5 staat op Netflix! Eerder schreven we al over de veranderingen die te zien zullen zijn in het nieuwe seizoen, waaronder een grote time jump. CG! vertelt je alles wat je erover moet weten.

Komt er echt een time jump?

Yes! In plaats van dat we Archie, Betty, Veronica en Jughead naar college zien gaan, maken we een massive jump van zeven jaar in de toekomst, waardoor de personages opeens rond de 25 jaar oud zullen zijn. Deze geruchten werden niet lang geleden al bevestigd door Lili Reinhart (Betty Cooper) tijdens een interview met Jimmy Fallon. Meer weten? Check het volledige interview hier!

Wanneer zal de time jump plaatsvinden?

Verwacht niet gelijk een oudere groep vrienden te zien aan het begin van het seizoen. De time jump zal namelijk waarschijnlijk pas plaatsvinden rond de vierde aflevering. Which means dat we nog even de tijd hebben om afscheid te nemen van de high school-aged crew.

Omdat Riverdale in maart moest stoppen met filmen door corona, moest seizoen 4 eerder eindigen. Dit betekent dat seizoen 5 begint met drie afleveringen die niet meer op tijd konden worden afgemaakt voor het vorige seizoen. Dus voordat we duiken in toekomst, zal de gang eerst nog naar prom gaan, graduation en zich voorbereiden op college.

Wat betekent de time jump voor de personages?

Natuurlijk gaan er al een aantal geruchten rond over de time jump en waar onze favo personages zich na al die jaren zullen bevinden.

SPOILERS AHEAD OVER SEIZOEN 5!!

Zo weten we al dat Veronica getrouwd zal zijn. Helaas niet met Archie, maar met Chad Gekko, die wordt omschreven als: ‘een controlling en jaloerse man die werkt op Wall Street.’ Meer weten over deze storyline? Check het hier!

Ook weten we dat Tony Topaz zwanger zal zijn! Vanessa Morgan’s IRL zwangerschap is aan het script toegevoegd. Van wie Tony’s kind is weten we helaas nog niet. Misschien krijgt ze een kind samen met Cheryl of zijn de twee toch hun eigen weg gegaan na high school…

 

Naast Veronica en Tony is er ook meer bekend over de toekomst van Betty. Zo verklapte Lili dat Betty een baan in de FBI te pakken heeft. Over haar liefdesleven weten we helaas nog niks.

Komen er nieuwe personages in de serie dankzij de time jump?

Naast de toekomstige man van Veronica, zullen nog een aantal andere nieuwe gezichten in de serie te zien zijn. Zo speelt actrice Erinn Westbrook de rol van Tabitha Tate, de kleindochter van Pop Tate. Volgens Deadline is Tabitha ‘ambitieus’ en is ze ‘naar Riverdale gekomen om Pop’s Chock’lit Shoppe over te nemen.’ Dit betekent natuurlijk dat ze de huidige eigenares Veronica onder ogen moet komen…

 

Ook komt er een oud gezicht terug naar Riverdale! Josie McCoy (Ashleigh Murray) verliet Riverdale om samen met haar vader op tour te gaan. Het lijkt erop dat ze in seizoen 5 weer een bezoekje brengt aan haar jeugdvrienden. Schrijver Roberto plaatste een foto op Ashleigh’s verjaardag met de hint dat er een ‘big reunion’ gaat komen. Wij zijn in ieder geval mega benieuwd!

 

Bron: Seventeen | Beeld: Riverdale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen