ANNE+ non-binair

ANNE+ is de eerste Nederlandse film met non-binair personage

De film ANNE+, het vervolg op de serie, is de allereerste Nederlandse film met een non-binair personage. Thorn Roos de Vries zal hierin de rol gaan spelen van Lou. Thorn speelde eerder ook in de serie SpangaS.

Thorn Roos de Vries

Thorn Roos de Vries zal Lou gaan spelen in de film ANNE+, een personage die in een korte tijd een belangrijke rol gaat spelen in het leven van Anne. Lou is het allereerste non-binaire karakter in een Nederlandse film én Thorn is de allereerste non-binaire acteur. ‘Zo veel zin om samen te werken met deze geweldige cast en crew‘, staat er in de caption op Instagram.

‘Ik vind het geweldig dat ik mijzelf mag toevoegen aan de cast van ANNE+’, zegt Thorn verder. ‘Niet alleen vanwege het team, dat voelt als een warm bad, maar ook omdat de serie ANNE+ zoveel heeft gedaan voor de LGBTQ+community. De serie heeft zoveel taboes doorbroken. Het is fantastisch dat er nu een film komt en nog leuker dat ik er in mag spelen.’

SpangaS

Thorn was eerder ook te zien in de serie SpangaS. Hierin speelde hen de rol van Lesley, die ook non-binair is. SpangaS was hiermee de eerste Nederlandse serie met een non-binair personage. ‘Lesley is het personage dat ik vroeger op tv had willen zien, en het is ZO COOL om bij te dragen aan meer zichtbaarheid‘, schreef de acteur.

ANNE+

ANNE+ de serie is sinds begin maart te zien op Netflix. De serie gaat over Anne: een lesbische twintiger die in Amsterdam woont en studeert. Het eerste seizoen gaat over Anne’s relaties en in het tweede seizoen zie je meer van haar leven, vrienden en carrière.

In de film ANNE+ is Anne van plan om met haar grote liefde te emigreren naar Montréal, maar vlak voordat ze weggaan, wordt haar manuscript voor haar eerste boek afgekeurd. Noodgedwongen moet ze op zoek naar een nieuw verhaal. ANNE+ is eind september te zien in de bioscoop.

Beeld: Instagram @thorn.vineyard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen