Koala Getty Images

Australië helpt hongerige koala’s op deze bijzondere manier

Na de heftige bosbranden in Australië vorig jaar en dit jaar, zijn veel koala’s in gevaar. Daarom worden er nu drones ingezet om te helpen!

Australische bosbranden

De bosbranden in Australië waren wereldwijd nieuws. Van september 2019 tot maart 2020 brandde er een gebied van 2,5 keer (!) de grootte van Nederland af. Naar schatting hebben zo’n drie miljard dieren dit niet overleefd. Zo leefden er eerst nog miljoenen koala’s in het land, maar zijn dat er nu nog maar honderdduizend.

Hongerige Koala’s

Koala’s leven in bomen en eten de bladeren van de Eucalyptusboom. Soms wel een kilo per dag! Heel veel van deze bomen zijn afgebrand, waardoor de koala’s minder plek hebben om te leven en bijna geen eten meer kunnen vinden.

Daarom schiet Australië nu te hulp met drones. Eén drone strooit ongeveer 40.000 zaden per dag, waar later weer bomen uit groeien. Wat hard nodig is, want door de bosbranden van vorig jaar zijn de koala’s erg in gevaar. Via de drones kunnen er zelfs nieuwe bomen worden geplant op plaatsen waar mensen niet kunnen komen. Om de natuur volledig te laten herstellen is nog veel meer nodig, maar experts zeggen dat dit een goed begin is.

Wil je meer zien of weten hoe de drones precies werken? Bekijk het filmpje hieronder!

LEES OOK:

Bron: Jeugdjournaal | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen