Untitled Collage 48

Betekent dit dat filters op selfies verleden tijd zijn?

Vanaf het moment dat de frontcamera werd toegevoegd aan onze smartphone, zijn selfies razend populair geworden en niet meer weg te denken van onze socials. Het maken van selfies is zelfs zó populair dat 70% procent van de foto’s die genomen worden met een Android, selfies zijn. Maar tegenwoordig worden selfies vaak gemaakt of bewerkt met een filters. Hier willen Google en Snapchat verandering in brengen.

‘Beauty’ filters

Of het nu op Snapchat, Insta of Facebook is: je kunt bijna op elke app foto’s maken met filter. Soms gebruik je zelfs filters zonder dat je het weet. Filters zitten tegenwoordig namelijk standaard ingebouwd/ingesteld in de instellingen op je telefoon en worden ‘beauty filters’ genoemd. Dit betekent dat je geen toestemming hebt kunnen geven om ze op je telefoon te installeren, waardoor het gebruik ervan heel makkelijk wordt gemaakt met als nadeel dat je er vaak een verkeerd zelfbeeld van krijgt. De standaard ‘beauty filters’ creëren een soort schoonheidsnorm die helemaal niet realistisch is.

Controle

Uit onderzoek is gebleken dat het niet goed is om veel en vaak filters te gebruiken. Door de uitkomst van de onderzoeken worden er nieuwe functies toegevoegd waardoor je eerst toestemming moet geven om de filters in te schakelen en zitten ze dus niet meer standaard. Dit om ervoor te zorgen dat mensen bewuster met het gebruik van een filter omgaan en minder snel een filter zullen gebruiken. Ook zullen ze niet langer meer beauty filter heten.

11x Queens die afwijken van het ‘perfecte plaatje’ op Instagram and love it

Werkelijkheid

Google is het eerste bedrijf die hiermee is begonnen, door de ontwerp principes van de nieuwe Pixel-telefoons aan te passen. Dit zou betekenen dat de gezichtretouchering standaard wordt uitgeschakeld, je de filters eerst zelf aan moet zetten én er meer informatie over de filters beschikbaar is.

LEES OOK:

Bron: Google, Snapchat | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Remarkable things here. I'm very glad to peer your post. Thanks so much and I'm taking a look forward to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen