Instagram

Binnenkort kan je het aantal likes verbergen op Instagram

Hoe belangrijk zijn de hoeveelheid likes op je Instapost voor jou? Misschien geef je er niet zoveel om, maar vraag je je toch af waarom je ene foto minder likes heeft gekregen dan een andere en wordt je er toch, soms onbewust, onzeker van. Daarom komen Instagram en Facebook nu met een nieuwe update.

Likes verbergen op Instagram en Facebook

Likes verbergen op Instagram en/of Facebook wordt voortaan mogelijk, heeft Facebook bekendgemaakt. Elke gebruiker krijgt binnenkort een update waarmee dat kan. De reden hiervan? Met het onzichtbaar maken van vind-ik-leuks, wil Facebook de mentale druk en stress over populariteit die sommigen ervaren wegnemen.

Het idee van likes verstoppen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Instagram, het platform wat onderdeel is van Facebook, is al twee jaar aan het testen met het verbergen van likes. Uiteindelijk heeft Facebook de knoop doorgehakt en besloten dat de mogelijkheid van likes uitzetten wordt doorgevoerd. Instagram zegt daarover: ‘Het verbergen van de like-aantallen werd als prettig ervaren door sommigen, maar anderen vonden het juist storend, vooral omdat ze de like-aantallen gebruiken om een beeld te krijgen van wat er populair is. Daarom geven we je als gebruiker zelf de keuze.’

Twee opties

Er komen twee nieuwe opties: de eerste is likes verbergen bij eigen berichten, maar daarnaast kun je binnenkort ook vind-ik-leuks uitzetten bij berichten van anderen in je feed. Dit kan je per bericht doen. Dus, wanneer je wilt

zien hoeveel likes je krijgt op je foto met besties, maar niet wil zien wie je vakantiekiekje leuk vindt, kan dat. It’s totally up to you.

Check ook: 20x feministische Instagram accounts om ASAP te volgen

Hoe werkt het?

Als de update geweest is, staat de optie van likes verbergen op Instagram niet automatisch aan. Dit kan je zelf aanzetten in de instellingen, onder Privacy en dan Berichten. Als je de likes per post wil uitzetten, kan dat via de drie stipjes bij je foto.

Zie jij de optie ATM niet? Dat kan, want niet iedereen krijgt vandaag of morgen de update. Volgens Facebook duurt het een aantal weken voordat elke gebruiker wereldwijd de nieuwe optie heeft.

Check ook: Shop the look: onze fave influencer outfits

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen