Getty Images Iphone

De iPhone 12 komt zonder deze twee accessoires

Afgelopen dinsdag werd de iPhone 12 voor het eerst getoond tijdens het Apple event. Naast dat de iPhone in vier verschillende maten én kleuren komt, komt ‘ie helaas zónder oplader en oortjes…

iPhone 12

Apple wil met deze aanpassing de kosten van de iPhone 12 verlagen en het zou bovendien beter zijn voor het milieu. Het bedrijf staakt hiermee de productie van zijn huidige oplaadadapters (met een capaciteit van 5 en 18 watt) en zal in plaats daarvan een oplaadblok van 20 watt los verkopen.

Bij de iPhone 12 zit voortaan alleen een lightning naar usb-c kabel. Om die te kunnen gebruiken heb je alleen wel een nieuwe stekker nodig en Apple vraagt hiervoor €25 euro.

Check ook: 10 apps die je leven een stuk makkelijker maken

Critici zeggen dat Apple dit misschien niet alleen voor het milieu doet, maar ook voor het geld. Op deze manier valt er natuurlijk veel meer te verdienen. Door geen opladers en oortjes meer in de doosjes mee te geven, wordt de iPhone-doos een stuk kleiner. Hierdoor kunnen er 70% meer doosjes tegelijkertijd worden vervoerd. Apple verwacht hiermee dat hun CO2-uitstoot, jaarlijks omlaag zal gaan met 2 miljoen ton.

De iOS 14 update zorgt voor een heleboel Pinterest-proof homescreens

LEES OOK:

Bron: NOS | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen