Mark Rutte tijdens de persconferentie

De persconferentie gemist? Dit is alles wat je moet weten

Het was afgelopen dinsdagavond weer tijd voor een landelijke persconferentie over het coronavirus. Iedereen zag al aankomen dat de lockdown verlengd zou worden, maar er zijn ook een aantal extra maatregelen bij gekomen. Wij hebben een lijstje met alles wat je moet weten!

Lockdown

De lockdown zou in eerste instantie tot 19 januari duren, maar tijdens de persconferentie werd bekend dat hij verlengd wordt tot 9 februari. Dit komt doordat het aantal besmettingen nog steeds hoog is en we te maken hebben met de Britse variant van het coronavirus. In case you missed it, deze variant maakt je waarschijnlijk niet zieker, maar is wel besmettelijker dan het andere virus. Omdat de Britse variant zich zo snel verspreidt, is het belangrijk om zo veel mogelijk thuis te blijven.

Coronadip? Deze tips kunnen helpen

Maatregelen

Dat de lockdown wordt verlengd, betekent dat winkels, horeca, bioscopen en plekken als kappers nog steeds dicht moeten blijven. Ook is het nog steeds niet de bedoeling dat je gaat reizen, tenzij het écht nodig is. ‘Nog te veel Nederlanders pakken het vliegtuig’, zei minister-president Mark Rutte tijdens de persconferentie.

Check hier alle maatregelen van de huidige lockdown.

School

Ook de scholen blijven dicht, behalve voor examenleerlingen, leerlingen met een lastige thuissituatie en leerlingen die praktijkonderwijs volgen. Wel moeten zij vanaf nu op school anderhalve meter afstand van elkaar houden. Er is een kans dat basisscholen en kinderopvangen eerder dan 9 februari open mogen, maar dat kan de overheid nu nog niet zeggen.

Check ook: De tweede coronagolf is extra zwaar voor mensen met psychische problemen

Avondklok

Er wordt op dit moment nagedacht over een avondklok. Dat zou betekenen dat je na een bepaald tijdstip niet meer over straat mag. Rutte vertelde tijdens de persconferentie dat hij het best heavy vindt om een avondklok in te stellen, dus hij wil eerst bekijken of er nog andere opties mogelijk zijn. Het OMT, het Outbreak Management Team, komt begin volgende week met een advies, dus we zullen binnenkort horen of er daadwerkelijk een avondklok komt. Een avondklok zou onder andere ‘s nachts illegale feestjes kunnen voorkomen.

Testen

Woon jij in de gemeente Dronten, Bunschoten of in de wijk Charlois in Rotterdam? Dan kun je binnenkort een oproep krijgen om je te laten testen op het coronavirus. Op die plekken gaat de GGD namelijk zo veel mogelijk mensen testen, om meer inzicht te krijgen in het virus.

Check ook: Zó werkt het coronavaccin

Bron: Rijksoverheid, Hart van Nederland | Beeld: ANP – Bart Maat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • chloroquine new zealand
  chloroquine new zealand
  Reactie: cloroquina 250 mg https://chloroquineorigin.com/ heart rate watch walmart
  Beantwoorden
 • hidroxicloroquina
  hidroxicloroquina
  Reactie: hydroxychloroquine https://hydroxychloroquinex.com/ hydroxychloroquine
  Beantwoorden
 • tadalafil 40 mg from india
  tadalafil 40 mg from india
  Reactie: liquid tadalafil side effects https://tadalisxs.com/ trandafil
  Beantwoorden
 • zithromax pack
  zithromax pack
  Reactie: azithromax https://zithromaxes.com/ do you need a prescription for zithromax
  Beantwoorden
 • brimonidine
 • cyclosporine

Gerelateerde artikelen