Demi Lovato

Demi Lovato treedt naar buiten als non-binair

Singer-songwriter Demi Lovato is op Twitter en Instagram naar buiten getreden als non-binair. Dat betekent dat Demi zich niet identificeert als man of vrouw of juist als allebei.

Demi Lovato is non-binair

In de eerste podcastaflevering van 4D With Demi Lovato maakt Demi bekend dat die zich identificeert als non-binair. ‘In de afgelopen anderhalf jaar heb ik selfreflective work gedaan. Daardoor kreeg ik de openbaring dat ik mijzelf identificeer als non-binair’, vertelt Demi. Daaraan voegt die toe dat die wil worden aangesproken met andere persoonlijke voornaamwoorden. In plaats van ze/zij/haar verandert Demi hen voornaamwoorden in they/them, oftewel; die/hen/hun.

‘I’m still learning’

De zelfreflectie waar Demi over praat in de video en de Instagram-post, is niet plotseling voorbij na de ontdekking dat die non-binair is. ‘I’m still learning and coming into myself, en ik claim niet dat ik een expert of woordvoeder ben. Sharing this with you laat mijn kwetsbaarheid zien.Ook wil Demi anderen een hart onder de riem steken met het naar buiten treden als non-binair. Daarover zegt Demi: ‘Ik doe dit voor mensen die niet kunnen delen met hun dierbaren wie ze werkelijk zijn. Please keep living in your truth and know I am sending so much love your way.’

Wil jij ook meer leren? Check dan CG!’s Q&A met gender- en LHBTIQ+-related vragen.

Check ook: ANNE+ is de eerste Nederlandse film met non-binair personage

Dancing with the Devil

Het afgelopen jaar is Demi Lovato een open boek geweest. Na de YouTube-docu Demi Lovato: Dancing With the Devil heeft die een videoclip uitgebracht waarin Demi’s overdosis van drie jaar terug wordt nagespeeld. In de music video is te zien hoe die in het ziekenhuis belandde, hoe die wordt gereanimeerd en ook hoe die uiteindelijk weer bijkomt. In de clip draagt Demi zelfs dezelfde kleding als drie jaar terug. Check de impressive video hieronder. Let op: de videoclip bevat beelden die voor sommigen als schokkend worden ervaren en/of een trigger zijn.

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen