Emoji

Deze emoji’s gebruikten we het vaakst tijdens de coronacrisis

Happy World Emoji Day! Op deze dag blikt Twitter terug op de meest gebruikte emoji’s van het afgelopen jaar. De coronacrisis domineerde het nieuws en dat is dan ook duidelijk terug te zien in de emoji-trends.

Gesprekken over de coronacrisis

Er is duidelijk te zien hoeveel invloed de coronacrisis heeft gehad op het gebruik van emoji’s. Zo werden de ‘huis-‘, ‘applaus-‘ en ‘angstige’-emoji’s en stuk vaker getweet dan normaal. De pieken laten zien dat gesprekken over het dragen van mondkapjes en boodschappen (en dan voornamelijk wcpapier!) sterk toenamen.

Zo nam het gebruik van de ‘winkelwagen’-emoji op Twitter met ruim 2400% toe! Gesprekken over reizen, het gaan naar evenementen en naar de kapper namen juist weer sterk af.

World Emoji Day 2020 Top Emojis In Gesprekken Over Coronacrisis
World Emoji Day 2020 Opvallende Emoji Trends

#Dankbaar

Ook gebruikten veel mensen Twitter de afgelopen tijd om hun dankbaarheid te uiten aan zorgpersoneel, supermarktmedewerkers, vrienden en familie. Zo steeg de ‘dankjewel’-emoji (🙏) met 89% in vergelijking met 2019!

Lees ook: Dit is wat je facetime body language over je zegt

De meest gebruikte emoji’s van 2020

Maar nu is je grote vraag misschien: ‘welke emoji’s zijn dan het allermeeste gebruikt?’ In de top 10 van meest getweette emoji’s staan vooral veel oude vertrouwde emoji’s. Wereldwijd gebruiken we toch nog het meeste de standaard smiley’s, maar er zijn ook een paar nieuwe bijgekomen!

Dit zijn de drie nieuwkomers in de top 10:

  • het ‘bezorgde gezicht’-emoji steeg het afgelopen jaar met 415% en steeg hiermee van de 16e naar 3e plaats op de ranglijst
  • de brand-emoji groeide met 290% en steeg van 28e naar 7e plaats
  • het lachende gezichtje met hartjes groeide met 119% en ging van 14e naar 8e plaats.
World Emoji Day 2020 Meest Getweette Emojis

LEES OOK:

Bron: Glasnost, Twitter | Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen