Netflix met vraagteken

Deze miniserie breekt een groot Netflix-record!

OMG! Heb jij al The Queen’s Gambit op Netflix gekeken? De miniserie is al zo vaak gestreamd dat het nu officially de best bekeken Netflix-miniserie ever is.

Record

Netflix maakte afgelopen maandag via Twitter bekend dat The Queen’s Gambit al 62 miljoen (!) keer is gestreamd in de eerste 28 dagen dat de miniserie online stond. Netflix telt alle keren dat mensen minimaal twee minuten van de serie hebben gekeken mee. Dat betekent dat je ook bij die 62 miljoen hoort als je de serie uiteindelijk niets vond en iets anders bent gaan kijken. Sadly enough is het niet bekend welke miniserie het record eerst had.

The Queen’s Gambit

Heb je nog nooit van The Queen’s Gambit gehoord? Hier een korte recap. De serie, die gebaseerd is op een boek van Walter Tevis, draait om Beth Harmon. Beth heeft als grote droom om de beste schaakster ter wereld worden. Ze is daar druk mee bezig en is extreem getalenteerd, maar als ze ouder wordt, raakt ze verslaafd aan alcohol en drugs. De serie gaat vooral over hoe ver je kunt gaan om te winnen. Het hele verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en zestig, wat super goed te zien is aan de kleding en make-up.

Check hier welke Harry Potter-acteur in The Queen’s Gambit speelt!

Schaken

Wat blijkt? Mensen worden door de miniserie inspired om ook zelf te gaan schaken. Volgens IndieWire zijn mensen meer geïnteresseerd geworden in schaakspellen sinds de serie uit is. But that’s not all… Volgens Netflix is ‘Hoe leer ik schaken?’ de laatste tijd super vaak ingevuld op Google. Tja, je moet wat tijdens de lockdown!

Check hier wat je in november op Netflix kunt bekijken!

Bron: NU.nl, RTL Nieuws, Netflix | Beeld: Gettyimages – Chesnot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen