disney remake

Disney’s vernieuwde Mulan krijgt veel kritiek en dit is waarom

Inmiddels is de vernieuwde Disney klassieker Mulan al een aantal dagen te zien op Disney+. Naast veel positieve reacties, zijn er ook mensen die dreigen de film boycotten. Dit vanwege één van de plekken waar de film is opgenomen…

Xinjiang

Oplettende kijkers van de film zagen namelijk in de aftiteling dat onder andere meerdere ‘overheidsorganisaties in Xinjiang’ worden bedankt en er wordt een organisatie genoemd die verantwoordelijk is voor de openbare veiligheid in die regio, schrijft de BBC. In Xinjiang zitten naar schatting meer dan een miljoen Islamitische Oeigoeren opgesloten in concentratiekampen, waar ze geïndoctrineerd worden. En laat hier nou net een gedeelte van Mulan zijn opgenomen.

Veel Oeigoeren in de concentratiekampen zijn alleen maar gevangen gezet omdat ze een hoofddoek dragen, hebben gebeden of contact hebben met het buitenland. Ook zouden de gevangenen worden gehersenspoeld en gemarteld.

Boycot

Een filmrecensent postte het bewijs op Twitter en gebruikte de hashtag #boycottMulan.

Disney heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. China-deskundige Adrian Zenz legde aan de BCC uit dat de overheidsbureaus die in de aftiteling worden bedankt onder andere verantwoordelijk zijn voor Chinese overheidspropaganda en de concentratiekampen in de regio.

Volgens Adrian is Disney dan ook ‘een internationale organisatie die winst maakt in de schaduw van concentratiekampen.’

LEES OOK:

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Mulan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen