Tweet met Twitter achtergrond

Dit is de meest gedeelde tweet van 2020

2020 komt (finally) ten einde, dus is het tijd voor een recap van het jaar! Twitter heeft in #ThisHappened2020 bekendgemaakt wat de meest gedeelde tweet van het afgelopen jaar is en TBH: we’re not really surprised.

Tweet Chadwick Boseman

De meest gedeelde tweet van 2020 is het overlijdensbericht van acteur Chadwick Boseman, die je kunt kennen uit de film Black Panther. Hij overleed op 28 augustus aan de gevolgen van darmkanker en de hele wereld was in shock door zijn dood. Het bericht, waarin staat dat Chadwick is overleden, is meer dan 3,1 miljoen keer gedeeld, heeft 7,5 miljoen likes en meer dan 165 duizend reacties. Daarmee is het bericht de most liked tweet ever.

Naast de tweet over Chadwick, is het bericht waarin Obama Kobe Bryant herdenkt het meest geliket. Op plek nummer drie staat de onderstaande tweet die 2020 op een korte, maar krachtige manier beschrijft. We couldn’t have said it any better.

Verder stond tussen de tweets met de meeste likes een verjaardagsbericht van Home Alone-acteur Macaulay Culkin en het bericht van de aanstaande vicepresident Kamala Harris, nadat Joe Biden was verkozen tot de nieuwe president van de Verenigde Staten.

Mensen

Op Twitter was 2020 apparently een mannenjaar, want de vijf mensen waarover dit jaar het meeste is getweet, zijn Donald Trump en Joe Biden (no surprise), George Floyd, Kobe Bryant en Barack Obama. Er staat wel één vrouw in de top 10: Kamala Harris. Gelukkig zitten er meer vrouwen in de top 10 van artiesten waar het meeste over is getweet:

  1. BTS
  2. Kanye West
  3. Beyoncé
  4. Rihanna
  5. Justin Bieber
  6. Cardi B
  7. BLACKPINK
  8. Drake
  9. Ariana Grande
  10. Taylor Swift

Bron: Twitter | Beeld: Gettyimages – Chesnot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen