iCarly reboot

Dit is waarom Jennette McCurdy niet in de iCarly-reboot zit

Ben jij ook zo super excited dat iCarly, dé serie van vroeger, weer terugkomt?! Toch is Jennette McCurdy, die Sam speelde, niet van de partij. Zo zou ze zich ‘schamen’ voor haar rol.

Stoppen met acteren

Zes seizoenen lang speelde Jennette McCurdy Sam Puckett in iCarly. In haar podcast Empty Inside vertelde de actrice nu over haar beslissing om te stoppen met acteren en om verder te gaan met schrijven en regisseren. Zo zou het haar moeder zijn geweest die haar gemotiveerd zou hebben om op zesjarige leeftijd te starten met acteren, terwijl Jennette het zelf in het begin helemaal niet zo leuk vond. ‘Toen ik 10 of 11 jaar was, verdiende ik vooral het geld in mijn familie‘, zegt ze. ‘Mijn familie had niet veel geld en dit was de oplossing, wat me uiteindelijk wel heeft gedreven tot een vorm van succes.’

Zenuwen

Jennette vond acteren moeilijk en was altijd zenuwachtig tijdens audities. ‘Het moment dat ik mijn zenuwen onder controle kreeg, ging het balletje rollen‘, vertelt ze. ‘Maar ik stopte ermee toen mijn moeder overleed, omdat veel van haar ideeën voor mijn leven toen verdwenen.’ Hierdoor lijkt het erop dat Jennette helemaal niet meer te zien zal zijn in de iCarly reboot, die deze maand gestart is met filmen.

Lees ook: De trailer van de iCarly-revival is here!

Hekel

Jennette vertelde zelfs dat ze zich ‘schaamde’ voor haar oude rollen. ‘Op veel manieren heb ik een hekel aan mijn carrière‘. Ik voel me unfulfilled door de rollen die ik speelde, omdat ze vooral cheesy en gênant waren.’ Ze speelde van haar 13e tot 21e in de show, en tegen de tijd dat ze 15 was, begon ze zich al voor haar rol te schamen. ‘Mijn vrienden waren op die leeftijd niet van “Oh, cool, je zit in een Nickelodeon show.” Het was beschamend. En ik kan me voorstellen dat het heel anders is als je trots bent op je rol en je er voldoening uit haalt.’

Toch laat Jennette weten dat er nog een kans is dat ze ooit weer gaat acteren, maar alleen als het met een regisseur is die ze echt bewondert.

Twitter

Back in december 2020, niet lang na de aankondiging van de reboot, gaf de producer van de show, Jay Kogen, antwoord op vragen van fans. Toen iemand vroeg of Jennette ook bij de cast zat, antwoordde Jay: ‘Het is aan haar‘. Toch lijkt het erop dat Jennette niet meedoet, nu ze zich zo over haar rol als Sam heeft uitgesproken.

Beeld: Gettyimages, Axelle/Bauer-Griffin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen