Taylor Swift Fearless

Dit is waarom Taylor Swift ‘Fearless’ opnieuw heeft opgenomen

Fearless (Taylor’s Version) is finally here! Door dit album voelt het alsof we weer in 2008 zijn beland. Maar waarom heeft Taylor Swift haar album opnieuw opgenomen?

Taylor Swift’s oude platenmaatschappij

Het begon allemaal in juni 2019, toen manager Scooter Braun (die werkt met artiesten als Justin Bieber, Demi Lovato en Ariana Grande) Taylor’s oude platenmaatschappij Big Machine Label kocht en daarmee óók de masters (de originele recording van de liedjes) van Taylor eerste zes albums. Hierdoor werd hij de eigenaar van haar muziek.

Lees ook: CG!’s sprak met girl in red: ‘Ik wil geen filter over mijn muziek’

Van Big Machine naar Republic Records

Taylor was nog maar 16 toen ze een contract tekende bij Big Machine. Toen ze in 2018 overstapte naar Republic Records, moest ze de masters van haar eerste vijf albums achterlaten. ‘Ik kreeg de kans om weer terug te gaan naar Big Machine Records en één album terug te ‘verdienen’, één voor elk nieuw album dat ik zou inleveren‘, schreef Taylor in een Tumblr-post. ‘Ik deed het niet, want ik wist als ik dat contract zou tekenen, dat Scot Borchetta (de CEO van Big Machine) het label zou verkopen en daarmee mij en mijn toekomst.’

Scooter Braun

Terwijl Taylor wist dat Scott haar masters zou verkopen als zij Big Machine zou verlaten, had ze nooit gedacht dat Scooter de koper zou zijn. In haar Tumblr-post beschuldigde ze hem van ‘onophoudelijk, manipulatief pesten‘, waarmee ze verwees naar haar ruzie met Kanye West, waarmee Scooter samenwerkte. Dit zorgde voor veel drama onder artiesten en celebrities. Scooter’s artiesten zoals Justin en Demi namen het voor hem op, terwijl Halsey en Katy Perry Taylor’s kant kozen.

Lees ook: Het tweede seizoen van High School Musical: The Musical: The Series is almost here!

Taylor Swifts oude masters

In november 2020 verkocht Scooter Taylors masters aan een investesteringfonds voor meer dan 300 miljoen dollar. Er werd gedacht dat Taylor achter deze deal zat, maar dat was niet het geval. Op Twitter liet Taylor weten dat haar team heeft geprobeerd onderhandelingen aan te gaan met Scooter Braun, maar dat hij wilde dat ze een geheimhoudingsverklaring zou tekenen zodat ze nooit meer iets slechts over Scooter mocht zeggen. ‘Hij wilde mijn team geen prijs geven‘, vertelde Taylor. ‘Deze masters waren niet aan mij te koop.’

Good Morning America

As we know, was dit niet het einde voor Taylor. In augustus 2019 vertelde Taylor in Good Morning America dat ze haar oude albums opnieuw ging opnemen. ‘In mijn contract staat dat ik november 2020 mijn eerste vijf albums opnieuw mag opnemen‘, zei ze. ‘I’m very excited about it… Omdat ik vind dat artiesten verdienen om hun werk te bezitten, ik ben daar erg gepassioneerd over.’ En in november 2020 deed wat ze beloofde: ze was terug in de studio om haar albums opnieuw op te nemen.

Fearless (Taylor’s Version)

En nu, april 2021, is Fearless (Taylor’s Version) eindelijk hier! Naast Fearless zal Taylor haar albums Taylor Swift, Speak Now, Red en 1989 ook opnieuw opnemen. Volgend jaar mag ze óók Reputation opnieuw opnemen, ze moet vijf jaar wachten na de originele release van haar album voordat ze eraan mag werken. Get excited, want er komen nog veel Taylor’s versions!

Lees ook: Taylor Swift’s nieuwe From-the-Vault song gaat definitely over deze ex

Bron: Seventeen | Beeld: Taylor Swift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen