Avataranp

Dit is wanneer we de tweede én derde film van Avatar kunnen verwachten

Sinds de productie van de nieuwe Avatarfilms is hervat, hebben de cast en crew goed door kunnen werken. Zo is het live-action gedeelte van de tweede film al volledig klaar en de derde film is voor zo’n 95% gefilmd. Er moet natuurlijk nog wel het een en ander aan special effects gemonteerd worden, maar dat beiden films bijna klaar zijn is een feit!

Vier Avatarfilms

Er wordt momenteel aan vier Avatarfilms tegelijkertijd gewerkt, die – als alles loopt zoals gepland – in 2022, 2024, 2026 en 2028 moeten uitkomen. De releasedata van de films zijn door het coronavirus met een jaar vertraagd, omdat de opnames een tijd werden stilgelegd. Regisseur James Cameron laat weten dat het uitstel van de release niet betekent dat hij langer de tijd heeft om de films te maken, want ‘de dag nadat we Avatar 2 opleveren, moeten we gelijk door met Avatar 3.

Check hier de eerste beelden van Avatar 2!

Net zoals de eerste Avatar film uit 2009, worden de tweede, derde én vierde film ook opgenomen in Nieuw-Zeeland, waar het coronavirus redelijk onder controle is. ‘We kunnen hier goed functioneren’, vertelde de regisseur. ‘We kunnen draaien en het leven is hier min of meer normaal. We prijzen ons daar erg gelukkig mee, en ik zie geen beren op de weg meer om de films af te krijgen.’

Avatar kun je zien op Disney+.

LEES OOK:

Bron: RTL Boulevard |Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen