Elliot Page

Elliot Page komt uit de kast als transgender

Acteur Elliot Page, bekend van zijn rollen in Inception, X-Men, Juno en The Umbrella Academy, heeft gisteren op social media bekendgemaakt dat hij een trans persoon is. Vanaf nu heet hij Elliot in plaats van Ellen.

Elliot Page

Elliot Page valt direct met de deur in huis door zijn bericht te beginnen met zijn nieuwe naam en nieuwe voornaamwoorden. Hij noemt zichzelf in de post non-binair, wat betekent dat hij zich niet identificeert als man of als vrouw. Wel geeft hij aan graag aangesproken te willen worden met ‘hij’ of ‘hen’. Elliot kwam zes jaar geleden uit de kast als queer en zette zichzelf neer als één van de meest zichtbare sterren uit de LHBTI-community.

In het bericht vertelt Elliot hoe blij hij is om eindelijk zichzelf te kunnen zijn. ‘Ik voel een overwhelming waardering voor de geweldige mensen die mij hebben gesteund tijdens deze journey. Ik kan niet uitleggen hoe het voelt om eindelijk genoeg van mezelf te houden om mijn authentieke zelf te zijn.’ Daarna bedankt hij de transgender community. ‘Ik ben zo geïnspireerd door veel van de mensen in de trans community. Bedankt voor jullie moed, vrijgevigheid en continue werk om de wereld een meer inclusieve en meelevende plek te maken.’

Haat

Het is of course geweldig dat Elliot eindelijk zichzelf kan zijn, maar hij beseft ook dat er mensen zijn die vervelend kunnen reageren. ‘Ik ben heel blij, maar ook bang. Bang voor hoe ingrijpend dit is en bang voor de de haat, voor de ‘grapjes’ en voor het geweld. To be clear, ik probeer dit feestelijke moment niet de kop in te drukken, maar ik wil wel het volledige plaatje bespreken.’ Daarna vertelt hij hoe erg de discriminatie tegen trans personen is en dat het nare gevolgen met zich mee kan brengen. Ook laat hij aan de transfobische politici weten dat zij ook bloed aan hun handen hebben en dat zij mensen pijn doen.

Check ook: True Story: ‘Ik voel me nog steeds een jongen in een meisjeslichaam’

Netflix

Elliot speelt in de serie The Umbrella Academy de rol van Vanya Hargreeves. Bronnen hebben aan het blad Variety laten weten dat Elliot deze vrouwelijke rol nog gewoon blijft spelen. Netflix gaat wel de naam in de credits van alle films en series waarin de acteur speelt veranderen in Elliot Page. Netflix is super supportive, blijkt uit de reactie die zij op Twitter gaven <3.

 

Bron: RTL Boulevard, Twitter | Beeld: ANP – Jordan Strauss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen