Emma Watson

Emma Watson onthult waarom ze haar rol als Hermione niet altijd even leuk vond

Dat Emma Watson de perfecte actrice voor de rol van Hermione Granger was, wisten we natuurlijk al lang, maar de actrice zelf struggelde nog weleens met het feit dat zíj die ene iconische rol in de Harry Potter-films had gekregen. Aan British Vogue vertelde ze hier meer over.

Casting

Emma Watson was nog maar negen jaar oud toen ze de rol van Hermione kreeg en eigenlijk was het totaal niet gepland. Er werden namelijk destijds open audities gehouden op Emma’s school. ‘Ik werd letterlijk uit een rij met andere kinderen gevist in de gymzaal van mijn school. Het was niet eens een toneelschool en ik kreeg gewoon de eerste rol waar ik ooit auditie voor had gedaan… Het is zo bizar wat er toen allemaal gebeurde voor mij’, vertelde de actrice aan British Vogue.

Lees ook: Komt er een live-action TV-serie van Harry Potter?!

Fame

Nadat Emma in de eerste film van Harry Potter had gespeeld, werd het voor iedereen duidelijk dat zij de perfecte actrice was om Hermione te spelen. Emma werd al snel wereldwijd een beroemde actrice, wat zeker op die leeftijd veel druk en verantwoordelijkheid met zich meebracht. Emma vertelde aan Vogue dat ze het lastig vond om met deze bekendheid om te gaan, omdat de rol ook naar iedere andere jonge actrice had kunnen gaan.

Schuldgevoel

Emma groeide samen met haar co-stars Daniel Radcliffe en Rupert Grint op tijdens het filmen van de achtdelige filmreeks. Toch vond ze het soms lastig om niet te verdrinken in de ‘fame’ die bij haar rol in Harry Potter kwam kijken en was het moeilijk om te onthouden wie zij zelf als individu was. Het zorgde vaak voor een schuldgevoel. ‘Ik heb in therapie gezeten en me super schuldig erover gevoeld’, vertelde ze. ‘Ik vroeg me heel vaak af van: “why me?”. Iemand anders zou deze bekendheid veel liever hebben gewild en er veel meer van hebben genoten dan ik. Ik heb veel met deze schuldgevoelens gestruggeld. Ik had het gevoel dat ik veel meer van de fame moest genieten, meer excited zou moeten zijn, terwijl ik er echt mee struggelde.’

Lees ook: Deze twee Bridgerton-sterren zijn ook te zien in de Harry Potter-films

Na Harry Potter

We kunnen nu gelukkig met zekerheid zeggen dat Emma zich uiteindelijk tot een succesvol volwassen actrice heeft gevormd. Ze heeft dan ook mogen meewerken aan veel andere en diverse films na het afronden van de Harry Potter-reeks. Eén van haar grootste achievement is dan ook haar iconische rol als Belle in Beauty and the Beast, wat naar onze mening niemand zo goed had kunnen doen als zij. De actrice eindigde haar interview met Vogue door te zeggen: ‘Het heeft me veel tijd gekost, maar ik ben heel gelukkig’.

Bron: British Vogue, Looper | Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen