Famkelouiseanp

Famke Louise over #Ikdoenietmeermee: ‘Ik bedoelde het niet zo’

Famke Louise postte afgelopen maandag een filmpje met de oproep #Ikdoenietmeermee, maar bedoelde hiermee niet dat haar volgers de coronaregels van de overheid niet meer moeten volgen, zoals ze eerder zei in het filmpje.

Jinek

Ze wil juist graag dat het kabinet meer medeleven toont naar de jongeren die niet meer kunnen doen wat ze willen en naar de mensen die zich zorgen maken. Dat vertelde Famke gisterenavond in de talkshow Jinek. Ook zei ze dat de eerste lockdown ‘geen effect zou hebben gehad’ en dat de maatregelen jongeren meer treffen dan bijvoorbeeld ouderen. ‘De ouderen zoeken ook de horeca op en houden zich ook niet aan de anderhalve meter’, zei ze. Hoewel Famke een blaadje bij de hand had met erop wat ze wilde zeggen, kwam ze nauwelijks uit haar woorden.

Ook vertelde Famke dat ze gevraagd was door rapper Bizzey om mee te doen aan de hashtag, dat volgens NRC vanuit een initiatief van Viruswaanzin kwam. ‘Ik dacht: ja, ik ga meedoen. Ik heb hier een sterke mening over.’ Toen Eva Jinek haar vervolgens vroeg wat haar mening was, zei Famke dat ze wel gelooft dat corona echt bestaat en dat ze veel respect heeft voor de mensen in de zorg. ‘Ik bedoelde niet dat ik overal schijt aan heb. Maar er zijn gewoon op dit moment dingen die niet kloppen.’

Geen spijt

In de talkshow zegt ze ook dat ze de hashtag niet zo bedoelde en dat ze niet heeft willen oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Waarom ze het dan wel zo heeft geformuleerd op Instagram, wist ze geen antwoord te geven. ‘We hadden deze hashtag nodig om de aandacht te trekken. Anders had ik nu hier niet aan tafel gezeten’, vertelde ze.

De aflevering check je hieronder:

LEES OOK:

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen