Grammy's recap 2021

Grammy’s recap: looks, nominaties en prijzen

Afgelopen nacht was het weer zo ver: de Grammy Awards! Naast de prijsuitreiking waren er ook toffe optredens en amazing speeches. Wij geven je een recap met de highlights van de show.

Meeste Grammy’s: Beyoncé

De ster van de avond was the one and only Beyoncé. Ze was in totaal acht(!) keer genomineerd en ging uiteindelijk naar huis met vier Grammy’s. Hiermee was ze dé winnaar van de avond. En dat niet alleen, ze schreef ook geschiedenis: met 28 Grammy’s in totaal, is ze de vrouwelijke artiest met de meeste Grammy’s.

Blue Ivy

De negenjarige dochter van Queen B kreeg ook een Grammy voor haar rol in de beste muziekclip Brown Skin Girl. Met deze prijs is ze de op een na jongste winnaar ooit. 

Record Taylor Swift

Taylor Swift viel voor de derde keer in de prijzen voor Best Album met Folklore. Ook dit is een record! Eerder won Tay ook deze prijs voor de albums Fearless en 1989. Hiermee is de de eerste vrouwelijke artiest die deze Grammy drie keer op rij wint.

https://twitter.com/RecordingAcad/status/1371273155663175680

Optreden Dua Lipa

Dua Lipa gaf een a-ma-zing optreden van haar hits Levitating en Don’t Start Now. Van de strakke choreo tot de pink glittery outfit & make-up: we LOVED it. Daarnaast won ze ook nog een Grammy voor Best Vocal Pop Album met Future Nostalgia. Check hieronder het optreden!

Beste nieuwkomer: Megan Thee Stallion

Als je veel op TikTok zit, kon je niet om Megan Thee Stallion heen. Haar tracks Savage, Caption Hook én WAP waren alle drie TikTok-hits. De rapper won de Grammy voor Best New Artist en kreeg er ook twee voor Best Rap Performance en Best Rap Song voor haar song Savage. Check hieronder haar reactie.

Harry Styles en zijn boa

Als er een award was voor de mooiste outfit, dan ging ‘ie waarschijnlijk naar Harry Styles. Just look at his purple boa! Met zijn song Watermelon Sugar won hij een Grammy voor Best Pop Solo Performance. Congrats!

Doe hier de quiz: hoe goed ken jij de lyrics van Harry Styles’ album Fine Line?

https://twitter.com/CBS/status/1371326500289409024

Billie Eilish

Vorig jaar won Billie Eilish vijf(!) Grammy’s en óók dit jaar viel ze weer in de prijzen. Ze won Record of the Year met Everything I Wanted en Best Song for Visual Media met No Time To Die. Tijdens haar speech voor Record of the Year zei ze dat ze eigenlijk vond dat Megan Thee Stallion had moeten winnen en vroeg of mensen voor haar wilden applaudisseren in plaats van voor zichzelf.

Beeld: ANP, AP, Kevin Mazur,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen