Untitled Collage (1)

Harry Potter-schrijfster J.K Rowling opnieuw beschuldigd van transfobe uitspraak

J.K Rowling, schrijfster van de Harry Potter-boekenreeks, heeft de laatste tijd veel kritiek over zich heen gekregen door uitspraken die ze heeft gedaan. Nu wordt ze wederom beschuldigd van transfobie.

Troubled Blood

Het gaat om een uitspraak in haar boek Troubled Blood, dat J.K. schreef onder haar pseudoniem Robert Galbraith. De schurk in dit verhaal is een man die zich verkleedt als vrouw.

De kritiek begon na een boekbespreking in The Daily Telegraph, waarin de conclusie werd getrokken dat de strekking van J.K’s boek was: ‘vertrouw nooit een man in vrouwenkleren’. Hierdoor ontstond er opnieuw veel ophef op social media en kreeg J.K. enorm veel kritiek over zich heen.

In het boek vreest detective Cormoran Strike dat de vermiste huisarts Margot het slachtoffer is geworden van Dennis Creed, die een ‘travestiete seriemoordenaar’ wordt genoemd. Dit omdat hij zijn slachtoffers vermoord terwijl hij vrouwenkleding draagt

Het boek kom dinsdag pas uit in het Verenigd Koninkrijk.

Discussie

Een recensent van de krant The Observer is het daarentegen niet eens met de conclusie van zijn collega en de kritiek op de schrijfster. Hij heeft het boek al gelezen en zegt: ‘Dat moet u ook doen en dan zal u een andere conclusie trekken. Zonder het plot te verklappen: u zult constateren dat het allemaal bullshit is‘.

Kritiek

J.K Rowling kreeg eerder dit jaar al veel kritiek over zich heen door uitspraken over genderidentiteit. Ook Nikkie de Jager, aka NikkieTutorials, die zelf transgender is, was niet blij met de uitspraken van J.K. ‘En dan te bedenken dat ik groot fan was van Harry Potter. J.K. Rowling, je bent een schande. Je hebt geen idee hoeveel pijn je mensen aandoet. Shame on You’.

LEES OOK:

Bron: AD | Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen