Lip fillers

Het aantal cosmetische ingrepen onder Nederlandse jongeren is enorm gestegen

Misschien ken je wel een jong iemand in je omgeving die een cosmetische ingreep is ondergaan, en hij/zij is hierin niet de enige. Steeds meer jongeren besluiten ingrepen als botox of fillers te laten doen.

Stijging

Vooral botoxprikken tegen rimpels en fillers voor vollere lippen zijn groot favoriet onder jongeren. Het percentage in 2008 van jongeren tussen de 18 en 25 jaar die een cosmetische ingreep lieten doen was 3,1%. In 2017 was dit percentage al gestegen naar 8%, blijkt nu uit een onderzoek van het Erasmus MC. Dat is een stijging van 258% (!) in nog geen tien jaar.

Zorgelijk

Veel artsen vinden dit een zorgelijke uitkomst, zo ook Tom Decates van het Erasmus MC. ‘Het is nog maar de vraag of je op die leeftijd de consequenties kunt overzien van een cosmetische ingreep‘, vertelt hij. ‘Als je onzeker bent over je lichaam of gezicht, verandert dat echt niet als je opeens vollere lippen hebt.’

Lees ook: Dit is alles wat je moet weten over HPV: de soa die bijna iedereen krijgt.

Het onderzoeksteam, dat bestaat uit vier artsen, waarschuwen jongeren dat ze beter moeten nadenken over een cosmetische ingreep en geen overhaaste beslissingen moeten maken. ‘Er wordt nu nog te vaak geprikt door beunhazen, die weinig verstand hebben van de anatomie van het gezicht met alle rampzalige gevolgen van dien. Sommige meiden die ik hier in het ErasmusMC, huilend van spijt op het complicatie spreekuur zie, zien eruit alsof ze tegen een vuist zijn aangelopen.

Heb jij er ooit aan gedacht om een cosmetische ingreep te ondergaan? Laat het ons weten via de poll op Instagram.

LEES OOK:

Bron: NU.nl

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen