Mario World

Hier opent de eerste Super Nintendo World

Mario en Luigi fans opgelet! Er opent namelijk een real life Super Nintendo World en het lijkt net alsof je middenin een level van Mario Kart bent beland.

Super Nintendo World

Super Nintendo World is een thema-gebied rondom alle Super Mario-games en is onderdeel van pretpark ‘Universal Studios’ in Osaka, Japan.

Aan het Mario-gedeelte in Japan wordt al jaren gewerkt, maar nu is het dan eindelijk af. Als je er doorheen loopt voelt het alsof je midden in een real life versie van een Super Mario-game zit. Bezoekers krijgen een polsbandje die verbonden is met een app. Via het bandje kun je de real life interactie aangaan met voorwerpen in het pretpark en net als in de Mario-games muntjes verzamelen!

Mario Kart – Bowser’s Challenge

Dé attractie van Super Nintendo World is achtbaan Mario Kart – Bowser’s Challenge die geheel gebaseerd is op de Mario Kart games. De achtbaan vindt plaats in Bowser’s Castle en het zijn twee treintjes die het tegen elkaar opnemen. (Zoiets als Joris en de Draak in de Efteling). In de achtbaan krijg je een speciale Mario-pet op met een schermpje. Hierdoor krijg je augmented reality elementen te zien. Je kan met z’n vieren in een karretje met stuurwieltjes. Waar die precies voor dienen is nog onduidelijk.

Super Nintendo World had eigenlijk dit jaar al open moeten gaan, maar vanwege het coronavirus ging de opening niet door. De opening is verplaatst naar 4 februari 2021.

Check ook: TikTok verslaafd? Dan moet dit spel zeker op je wishlist

Bekijk hieronder de beelden van het park!

Bron: Tweakers.net, Nu.nl | Beeld: ANP – Yudai Kato

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen