Corona

In dit land zijn de eerste mensen ingeënt tegen het coronavirus

Er is een nieuwe mijlpaal behaald in de strijd tegen corona. Vandaag is in het Verenigd Koninkrijk de eerste Brit ingeënt tegen het coronavirus en begint een landelijke vaccinatiecampagne.

Vaccineren

De inenting van de 90-jarige Margaret Keenan was live te volgen op televisie. Margaret kreeg het vaccin toegediend in het universitair ziekenhuis van Coventry en voelt zich “bevoorrecht” om als eerste de prik te mogen krijgen.

In ongeveer zeventig ziekenhuizen verspreid over het land krijgen de eerste Britten een prik met het Pfizer/BioNTech-vaccin, dat vorige week werd goedgekeurd. De eersten die voor het vaccin in aanmerking komen zijn 80-plussers die in het ziekenhuis liggen of al een afspraak met een arts hadden staan. Ook medewerkers in de ouderenzorg en eerstelijnshulpverleners kunnen worden ingeënt. In totaal heeft het Verenigd Koninkrijk 40 miljoen doses van het Pfizer-vaccin besteld.

Kun je de griep en het coronavirus tegelijkertijd krijgen?

V-day

De Britten hebben deze speciale dag zelfs een naam gegeven: V-day. De naam is een verwijzing naar twee belangrijke dagen in de Tweede Wereldoorlog: D-day en VE-day (het begin van de bevrijding van Europa en de Duitse capitulatie).

In de eerste week worden er 800.000 vaccins uitgedeeld, wat genoeg is voor 400.000 mensen. Iedereen moet namelijk na drie weken een tweede prik krijgen.

Nederland hoopt in de eerste weken van januari te beginnen met inenten.

Deze outdoor activiteiten zijn nu trending (en corona-proof)

Bron: NOS | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen