Instagram

Instagram lanceert nieuwe functie die verdacht veel op TikTok lijkt

Vandaag introduceert Instagram ‘Instagram Reels’: een nieuwe functie waarmee je korte filmpjes kunt opnemen en delen met je vrienden. Basically TikTok, maar dan nèt in een ander jasje.

Instagram reels

Met Reels kun je fun video’s maken om met je vrienden (of iedereen) te delen op Instagram. Neem video’s van 15 seconden op, edit ze en gebruik effecten of andere nieuwe creatieve tools. Je kunt je reels delen met je followers op je Feed, of, als je een openbaar account hebt, kun je ze ook delen met een breder publiek via een nieuwe ruimte in Explore/Verkennen. Reels in Explore geven hierdoor iedereen de kans om een creator op Instagram te worden en nieuwe publieken over de hele wereld te bereiken.

Hoe werkt het?

Om een video op te nemen, kunt je ‘Reels’ selecteren onderaan bij je Instagram camera. Aan de linkerkant van je scherm zal je vervolgens verschillende editing tools vinden die je helpen om je reel te creëren, zoals:

  • Audio: Hiermee kun je een liedje opzoeken in de Instagram music library. Ook kun je je eigen originele audio gebruiken. Wanneer je een reel deelt met je eigen geluid en je hebt een openbaar account, kunnen anderen mensen ook reels maken met jouw geluid door het selecteren van ‘use audio’ bij jouw reel (net als bij TikTok dus).
  • AR Effects: Ook kun je ervoor kiezen om een effect uit de effecten galerij te gebruiken, die gecreëerd zijn door Instagram en andere creators all over the world. Voor elke clip kun je weer een ander effect gebruiken.
  • Timer en countdown: Je kunt van de timer gebruikmaken om je clips hands-free op te kunnen nemen. Ook kun je een countdown instellen, zodat je alvast klaar kunt gaan staan voordat je camera begint met filmen.
  • Align: Je kunt objecten uit je vorige clip oplijnen voordat je je volgende clip opneemt, om zo een perfecte transitie te creëren voor momenten als outfit changes of het toevoegen van nieuwe vrienden in je video.
  • Speed: Kies ervoor om je snelheid te verhogen of te vertragen in delen van je video of audio. Dit kan je helpen om op de beat te blijven of bijvoorbeeld slow motion video’s te maken.

Reels kunnen worden opgenomen in verschillende clips, in één keer of door het gebruiken van bestaande video’s op je mobiel. Het opnemen gaat eigenlijk precies hetzelfde als bij TikTok: houd de capture knop ingedrukt en je ziet bovenaan je scherm een balkje verschijnen dat aangeeft hoeveel tijd je nog over hebt.

Wist je dat Instagram ook met allerlei nieuwe lettertypes komt voor Stories?

Image011

Het delen van Reels

  • Heb je een openbaar account, dan kun je je reel in de ‘Explore’ pagina delen, waar het de kans krijgt om gezien te worden door een groot publiek op Instagram. Je kunt je reel ook delen met je volgers door het te posten op je Feed. Als je reels deelt met bepaalde liedjes, hashtags of effecten, kan je reel ook verschijnen op pagina’s als iemand klikt op dat bepaalde liedje, hashtag of effect.
  • Heb je een privé account, dan kun je je reel delen op je feed, zodat alleen jouw volgers je video kunnen zien. Anderen kunnen dan niet jouw geluid gebruiken en je reels kunnen niet worden gedeeld met mensen die jou niet volgen.

Als je reel klaar is, kun je ‘m als concept opslaan, de thumbnail veranderen, een caption en hashtags toevoegen en je vrienden taggen. Als je je reel eenmaal hebt gedeeld, zal het verschijnen op een aparte ‘Reels tab’ op je profiel, net als bij IGTV video’s. Als je ervoor kiest om ‘m ook in je feed te delen, zal je video hier ook te zien zijn.

Check hier CG!’s IGTV workout video’s!

Reels kun je vervolgens ook nog eens delen via je Story of in een DM. Gebruik je je reel in je Story, dan zal deze – net als alle andere Stories – verdwijnen na 24 uur en niet worden getoond in Explore of op je profiel.

Nu TikTok in India al verbannen is en waarschijnlijk nu ook gaat verdwijnen in Amerika, komt Instagram op het juiste moment met deze nieuwe functie. Instagram Reels is vanaf vandaag beschikbaar in de nieuwe update. Denk jij dat het TikTok gaat vervangen?

Image012

LEES OOK:

Bron: Instagram | Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen