Regen

Is het dragen van een mondkapje in de regen gevaarlijk?

Een mondkapje is inmiddels niet meer weg te denken uit je handtas en onmisbaar in het ov. Met de herfst op komst kan het voorkomen dat je je tijdens een regenbui moet haasten voor het ov waarbij niet alleen je outfit nat wordt, maar ook je mondkapje. Maar kan dit eigenlijk kwaad?

Als we experts moeten geloven wel

Regen

Ondanks dat je het misschien niet verwacht, kan regen zeker een effect hebben op de werking van je mondkapje. De regendruppels kunnen de werking van je monkap namelijk flink achteruit laten gaan.

De Franse organisatie Afnor zei er het volgende over: ‘Het mondmasker beschermt je tegen corona, onder andere tegen besmetting via luchtdruppels. Die minuscule druppels worden tegengehouden door de statische elektriciteit van de vezels in de stof van je masker. Als het kapje nat is, verdwijnt de statische elektriciteit en hebben de druppels vrij spel.

Lees ook: Je kunt nu ook transparante mondkapjes kopen

Reservemaskers

Om te voorkomen dat je mondkapje niet goed meer werkt door de regen, is het verstandig om altijd een paraplu én extra maskers mee te nemen. Gebruik je een mondkapje die je kunt hergebruiken? Dan kun je als je thuis komt het natte masker het beste in de wasmachine stoppen. Probeer ‘m in ieder geval niet te drogen met een föhn. Door de hitte wordt het masker namelijk minder steriel en dus werkt ‘ie dus ook minder goed.

LEES OOK:

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen