Kanye West

Is Kanye West in the running om president te worden van Amerika?

Nog een kleine vier maanden voordat de verkiezingen in Amerika beginnen en Kanye West dropt een plot twist: hij stelt zich op als kandidaat om president te worden van Amerika. Afgelopen zondag toen het de 4th of July was in Amerika – de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag – maakte hij dit in een opvallende tweet bekend.

Kanye West als president

Naast het zijn van artiest, producer, modeontwerper én de hubby van realityster Kim Kardashian, wil Kanye West nu ook in the running zijn om president van Amerika te worden. In de tweet van afgelopen zondag schreef hij: ‘We moeten de belofte van Amerika nu waarmaken door in God te vertrouwen, onze visie te verenigen en onze toekomst op te bouwen. Ik stel me verkiesbaar als president van de Verenigde Staten! #2020VISION‘.

Ook interessant: dit is waar je Keeping Up With The Kardashians kunt kijken.

Tijdens de MTV Music Awards in 2015 liet Kanye West weten in 2020 mee te willen doen aan de verkiezingen, maar vorig jaar november had hij het over een kandidaatschap in 2024.

Kandidatuur verkiezingen

De race voor de Democratische en Republikeinse partij is al gestreden, dus als Kanye zich écht kandidaat wil stellen voor de verkiezingen, zal hij zich als onafhankelijke kandidaat moeten aanmelden. Naast Kanye hebben nog 1100 mensen zich aangemeld als onafhankelijke kandidaten. Een kandidaat kan zijn/haar kandidatuur op elk moment verklaren, maar heeft de kandidaat meer dan 5000 dollar beschikbaar voor de campagne? Dan moet de kandidaat zich binnen 15 dagen inschrijven bij de Federale Verkiezingscommissie.

Lees hier wat Kanye heeft gedaan voor de dochter van George Floyd.

Support

Er zijn veel celebs die Kanye West supporten in de race om president te worden, maar er verschijnen ook steeds meer artikelen en berichten op social media waarom hij juist níét aan de macht mag komen. Zo heeft hij onder andere gezegd dat de slavernij van Afro-Amerikanen door de eeuwen heen een ‘keuze’ is geweest en dat hij tegen abortus is.

LEES OOK:

Beeld: ANP
Bron: RTL Nieuws, Instagram @shityoushouldcareabout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen