griep

Kun je de griep en het coronavirus tegelijkertijd krijgen?

Nu we weer richting het najaar gaan, is de kans groot dat steeds meer mensen zich grieperig zullen voelen. Maar wat betekent het voor je gezondheid als er een griep- én coronavirus rondgaat?

Kun je tegelijkertijd griep en corona krijgen?

Volgens een arts in Florida, Adrian Burrowes, is het zeker mogelijk om de griep én het coronavirus tegelijk te krijgen. ‘Je kunt zeker griep en COVID-19 tegelijk krijgen en dat kan catastrofaal zijn voor je imuunsysteem,’ vertelde hij in een interview met CNN. Een andere dokter, epidemioloog Seema Yasmin, is het hier volkomen mee eens. ‘Sterker nog, als je geïnfecteerd bent met het ene virus, ben je vermoedelijk nóg kwetsbaarder voor het andere. Als je het griepvirus onder de leden hebt, dan verzwakt dat namelijk je lichaam. De verdediging van je lichaam wordt minder, waardoor een tweede virus makkelijker binnenkomt.’

Check ook: Op deze plekken moet je nu verplicht een mondkapje dragen

Lange termijnschade

De griep en het coronavirus kunnen beide op lange termijn schade aanrichten aan allerlei organen, zoals je longen, luchtwegen en zelfs je hart. Wat de precieze gevolgen op lange termijn zijn van het coronavirus in combinatie met de griep, is nog niet duidelijk. Daar is COVID-19 nog te nieuw voor.

Blijf daarom rekening houden met 1,5 meter afstand, draag mondkapjes op plekken waar het nodig is en was voldoende je handen!

LEES OOK:

Bron: Margriet | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen