donald trump

Lage opkomst bij campagnebijeenkomst Trump komt waarschijnlijk door TikTok-actie

Voor het eerst in bijna drie maanden heeft de Amerikaanse president Trump weer een campagnebijeenkomst gehouden. In Tulsa, Oklahoma, hield hij een toespraak van een uur en drie kwartier. Toch kwamen er een hoop minder mensen kijken dan verwacht…

TikTok actie

Trump verwachte voor een bomvolle arena te spreken, waar plek was voor zo’n 19.000 mensen. Toch bleef een derde van de stoeltjes leeg en was het ook buiten de evenementenhal vrij rustig.

Volgens de Amerikaanse media kwam de matige opkomst door een actie op TikTok en K-pop fans. De kaarten voor de bijeenkomst waren namelijk gratis, al moest je je wel van tevoren aanmelden. Daarom werd er via social media door anti-Trump fans massaal opgeroepen om plaatsen te reserveren, om vervolgens niet op te komen dagen.

De oproepen werden al snel overal weer verwijderd om zo te voorkomen dat het campagneteam van Trump de actie zou ontdekken. Het is niet precies te controleren of dit ook echt de reden is van de lage opkomst, maar activisten op Twitter spreken over de ‘best senior prank ever’, aka de meest geslaagde examengrap ooit.

De herverkiezingscampagne is vanwege de coronapandemie voorlopig nog even uitgesteld.

Check ook: Met deze 9 tips krijg je meer volgers en views op TikTok

LEES OOK:

Bron: NOS

Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen