ANP, John Marshall

Little Mix schrijft geschiedenis tijdens de BRIT Awards

Little Mix heeft dinsdagavond tijdens de Engelse BRIT Awards als eerste girlband de prijs voor beste groep binnengesleept. Daarmee is het trio de eerste groep ever dat alleen uit vrouwelijke leden bestaat die deze prijs wint. Talk about #girlbosses!

Eerste vrouwelijke groep BRIT Awards

Met z’n drieën hebben Perrie, Leigh-Anne en Jade dus een primeur te pakken. ‘We hebben zojuist geschiedenis geschreven. Ik ben emotioneel,’ reageerde Perrie op het moment dat ze de prijs in handen nam. ‘Het is niet makkelijk om vrouw te zijn in de popindustrie van het Verenigd Koninkrijk,’ vulde Leigh-Anne Pinnock haar aan.

‘We hebben te maken met dominante witte mannen, vrouwenhaat, seksisme en een gebrek aan diversiteit. We zijn er trots op dat we ons samen hebben weten staande te houden, overeind zijn gebleven, omringd zijn door sterke vrouwen en hebben onze stemmen meer dan ooit laten horen.’

Lees ook: Girls support girls: hoe bereik je sisterhood?

Meer Little Mix nieuws

Little Mix stond de afgelopen tijd al vaker in de spotlights. Ex-lid Jesy Nelson maakte bekend waarom ze uit de groep is gestapt en er was dubbel babynieuws: zowel Perrie als Leigh-Anne zijn in verwachting van een kindje!

Lees ook: Kendall Jenner komt met mental health serie op YouTube

Beeld: ANP, John Marshall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen