Kanker

Met deze nieuwe actie kan je een tikkie sturen aan iedereen die met ‘kanker’ scheldt

Kanker is al jaren één van de meest gebruikte scheldwoorden in Nederland. Daarom lanceert KWF samen met een aantal YouTubers de actie #tegenKK: een beweging tegen het schelden met kanker.

Schelden met kanker

Vooral online schelden met ‘kanker’ lijkt geaccepteerd in Nederland. Daarom komen YouTubers Koen Weijland, Reginio ‘Rarko’ Resida en Bas ‘vvbasvv’ van Velzen samen met KWF in actie. Eén op de drie Nederlanders krijgt de diagnose kanker en dat betekent dat we er allemaal mee te maken krijgen. Het is daarom van groot belang dat het scheldwoord moet stoppen.

‘Woorden kunnen net als een klap in je gezicht serieus pijn doen. Kanker is zo’n woord dat pijn doet, zeker als je ziek bent of bent geweest of in je omgeving met de ziekte te maken hebt gehad. Tijdens mijn streams, op social media en op straat wordt er ontzettend vaak met kanker gescholden. Dat irriteert me en raakt mij persoonlijk doordat ik de ziekte nu in mijn gezin van heel dichtbij mee maak. Mensen hebben niet door wat de impact is van schelden met kanker’, vertelt YouTuber Koen Weijland.

Check ook: Alles over pesten en wat je ertegen kunt doen

Kwf Tegenkk Post1 1080x1920

#tegenKK

Om aandacht te geven aan de gevolgen van het schelden, wordt er nu teruggeslagen. Dit kan je zelf doen door zelf niet (meer) te schelden met kanker en er iets van te zeggen. Daarnaast kan iemand die met ‘KK’ scheldt nu ook een digitaal tikkie in de vorm van een betaalverzoek terug verwachten. Met #tegenKK wil KWF en de YouTubers zo iets slechts, schelden met kanker, omzetten in iets goeds, namelijk geld ophalen voor kankeronderzoek.

Op www.tegenkk.nl vind je alle mogelijkheden om online een Tikkie terug te geven

LEES OOK:

Bron: KWF | Beeld: KWF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen