Netflix

Netflix aangeklaagd om deze nieuwe film

Netflix heeft een rechtszaak aan haar broek hangen door de film Cuties. Het streamingplatform zou hiermee ongepaste beelden van jonge meisjes verspreiden.

Cuties

Cuties is een Franse film over Amy, een 11-jarig meisje dat opgroeit in een gelovig gezin. Als ze op school een groep meisjes die danst ontmoet, raakt ze gefascineerd en wil ze zich bij hun aansluiten.

Check ook: Nieuw seizoen Riverdale weer een stukje dichterbij

Klachten

Er was eerder al veel ophef over de film, aangezien Netflix nogal provocerende beelden uit de film gebruikte als promotiemateriaal. Later bood het bedrijf excuses aan en zei over de filmposter: ‘dit was niet representatief voor deze Franse film die een award heeft gewonnen op het Sundance Film Festival. We hebben de beelden en beschrijving geüpdatet.

Maar de kritiek hield hierna niet op. De hashtag #CancelNetflix was zelfs trending op Twitter. De regisseur van de film kreeg daarentegen veel steun vanuit de filmwereld, aangezien ze juist het seksualiseren van jonge meisjes onder de aandacht wil brengen.

Check ook:Deze acteur verlaat de After-films en de geruchten verspreiden zich over het internet

Rechtszaak

Dit wil Netflix dan ook duidelijk maken tijdens de rechtszaak in Texas. Het bedrijf zei over de zaak: ‘Cuties is een maatschappijkritische boodschap over de seksualisering van jonge kinderen. Deze aanklacht is ongegrond en wij blijven achter de film staan.’

Cuties is nu te zien op Netflix. Dit kun je in oktober allemaal nog meer op Netflix zien.

LEES OOK:

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Howdy! I know this iѕ kind of off topic but I was wondering if you қnew where I could get a captcha pⅼugin for my commеnt fоrm? I'm using the same blog platform as yours and I'm having problems finding ᧐ne? Thanks a lot!
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen