Netflix

Netflix test nieuwe functie uit voor besluiteloze gebruikers

Ben jij ook soms eindeloos aan het scrollen op Netflix omdat je niet weet wat je wil kijken? Dan is deze nieuwe functie van Netflix echt iets voor jou! Het bedrijf bevestigde aan TechCrunch dat het momenteel een ‘shuffleknop’ aan het testen is.

Netflix shuffleknop

Met de nieuwe knop kiest Netflix zelf een aflevering of film voor de gebruiker uit. Volgens Netflix moet deze nieuwe functie gebruikers helpen om snel een video of serie te vinden die ze waarschijnlijk leuk vinden, zonder eerst (heel lang) te hoeven zoeken.

Wat Netflix uitkiest, is namelijk gebaseerd op wat jij eerder hebt gekeken. Er wordt een serie of film uitgekozen die op de kijklijst van de gebruikers staat of iets wat lijkt op wat de gebruiker eerder keek en leuk vond. De shufflefunctie kan ook de volgende aflevering starten van een serie die de gebruiker al volgde.

Wil je liever eerst opgeven waar je precies zin in hebt, zoals in romantiek, comedy, of een tearjerker? Dan kun je ook Netflix Roulette gebruiken!

Testen

Het is niet de eerste keer dat Netflix shuffleknoppen test. Zo testte de streamingdienst vorig jaar ook al een functie waarmee gebruikers een random aflevering van een serie konden kijken.

De test is wereldwijd onder een aantal gebruikers uitgerold, die de knop op het profieloverzicht onder hun naam kunnen vinden. De knop werkt met de Netflix-app op smart-tv’s. Helaas is het nog niet bekend of (en wanneer) de functie voor iedere Netflix-gebruiker en op andere platforms beschikbaar wordt.

LEES OOK:

Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen