Netflix

Geen keuzestress meer op Netflix met de Play Something-functie

Ben jij ook soms eindeloos aan het scrollen op Netflix omdat je niet weet wat je wil kijken? Dan is deze nieuwe functie van Netflix echt iets voor jou! De nieuwe shuffleknop kiest een film of serie voor je uit, zodat jijzelf niet meer hoeft te kiezen.

Play Something knop Netflix


Met de nieuwe Play Something-knop kiest Netflix zelf een aflevering of film voor de gebruiker uit. Volgens de streamingdienst moet deze nieuwe functie gebruikers helpen om snel een video of serie te vinden die ze waarschijnlijk leuk vinden, zonder eerst (heel lang) te hoeven zoeken.

Wat Netflix uitkiest is namelijk gebaseerd op wat jij eerder hebt gekeken. Er wordt een serie of film uitgekozen die op de kijklijst van de gebruiker staat of iets wat lijkt op wat de gebruiker eerder keek en leuk vond. De Play Something-functie kan ook de volgende aflevering starten van een serie die de gebruiker al volgde.

Wil je liever eerst opgeven waar je precies zin in hebt, zoals in romantiek, comedy, of een tearjerker? Dan kun je ook Netflix Roulette gebruiken!

Lees ook: Filmtip: The Rythm Section met Blake Lively

Shuffleknop

Netflix testte eerst de shuffleknop wereldwijd onder een aantal gebruikers uit, die de knop op het profieloverzicht onder hun naam konden vinden. De Play Something-knop is nu beschikbaar voor Netflix op je televisie. De functie komt binnenkort ook naar smartphones en wordt eerst getest voor Android.

Lees ook: Serietip: de fantasyserie ‘Shadow and Bone’ op Netflix

Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen