Mark Rutte tijdens persconferentie over corona

Oh no: er is vanavond een extra persconferentie

Tijdens de persconferentie van vorige week zei Mark Rutte: ‘Als de cijfers blijven stijgen, sluit ik zelfs niet uit dat we voor Kerst bij u terug moeten komen met nog strengere maatregelen.’ Helaas is dit het geval en er is net bekendgemaakt dat die extra persco vanavond al gaat komen. Uh-oh…

Waarom een extra persconferentie?

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen tijd enorm gestegen. Gister zijn er maar liefst 9884 mensen positief getest en Mark Rutte vindt het daarom tijd voor extra maatregelen en of course hoort daar een persconferentie bij. Deze zal vanavond om 19:00 plaatsvinden en in een andere setting dan we gewend zijn, namelijk vanuit Rutte zijn werkkamer in ‘het Torentje’.

Maatregelen

Vandaag bespreekt de regering welke maatregelen er moeten komen, maar er is al wat informatie uitgelekt. Zo is er een hele grote kans dat niet-essentiële winkels, zoals kledingwinkels en tuincentra, hun deuren moeten sluiten. Bye, bye Christmas shopping. Eén van de redenen voor die maatregel is dat Duitsland in een strenge lockdown zit. Als wij alle winkels openhouden, komen de Duitsers massaal naar ons toe om te shoppen. Ook kan het zijn dat doorstroomlocaties (lees: musea, dierentuinen, pretparken, bioscopen en bibliotheken) dicht moeten en komt er misschien – niet schrikken! – een avondklok. Het kan zelfs zijn dat de avondklok ook tijdens Oudejaarsavond gaat gelden.

Check ook: In dit land zijn de eerste mensen ingeënt tegen het coronavirus

Wat betekent dit voor scholen?

Een tijdje geleden verwachtte iedereen dat er een extra week kerstvakantie zou komen om de verspreiding van het coronavirus op scholen tegen te gaan. Niet lang daarna werd bekendgemaakt dat dit niet zou gaan gebeuren. Toch is de regering die optie – once again – aan het overwegen. Het is dus mogelijk dat er een week lang online les wordt gegeven óf dat iedereen een derde week vrij heeft. We zullen het vanavond allemaal horen om 19:00 op NPO 1 of volg de persconferentie via YouTube.

Check hier of je de griep en het coronavirus tegelijk kunt krijgen.

Bron: NRC | Beeld: ANP – Bart Maat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen