Bordspel

Ook dit bordspel krijgt een grote make-over

Laatst lieten we al weten dat het bekende bordspel Monopoly werd aangepast en daar komt nu nog een spel achteraan! De makers van Monopoly gaan namelijk ook Levensweg een make-over geven. Dit is wat er gaat veranderen aan het spel.

Make-over Levensweg

De spelletjesmaker van Levensweg, Hasbro, gaat het bordspel veranderen naar een inclusievere versie. Het spel, waarbij je probeert zo rijk mogelijk te worden met een amazing carrière, volgt de levensloop van jou als speler. Zo kan je kiezen een opleiding te volgen, te gaan werken, een huis kopen en ga je trouwen. Dat laatste hoeft nu niet meer. Waar deze vakjes eerst ‘Ga trouwen’ heetten, wordt dit nu veranderd naar ‘Alles kan en mag’. Zo kan je een gezin vormen met twee moeders, twee vaders of je gaat als alleenstaande verder. Whatever you wish for!

Op zoek naar meer leuke spelletjes? Hier check je een hele lijst vol leuke games!

Nog meer veranderingen in Levensweg

Bij het oude Levensweg heb je alleen keuze uit een roze of blauw pinnetje als speler. Dat stond namelijk voor vrouw of man. Voor de nieuwe versie zijn er ook paarse, oranje, groene en gele pinnetjes. Daarnaast zijn er modernere opties voor banen tijdens het spel: je kunt een crowdfunding opzetten of kattenfilmpjes plaatsen op YouTube en viral gaan. Je kunt je leven dus veel meer inrichten zoals jij dat wil, nice!

Monopoly

Levensweg is net als Monopoly een jarenoud gezelligheidsspel. Levensweg bestaat al langer dan zestig jaar en dit is de eerste keer dat er echt grote veranderingen zijn aangebracht. We agree!

Benieuwd naar de veranderingen in Monopoly? Klik dan hier.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen