Trends op TikTok telefoon in hand

Opgelet: TikTok ondergaat een ingrijpende verandering!

Bad news voor alle TikTokkers onder de 16 jaar oud: TikTok gaat strenger kijken naar de leeftijden van gebruikers en dit zijn de gevolgen.

13- tot en met 15-jarigen

Als je tussen de 13 en 15 jaar oud bent, kunnen vanaf nu alleen nog vrienden je TikToks nog bekijken. Accounts van jongeren in deze leeftijdscategorie worden automatisch op privé gezet. Het is nog niet bekend of je je account vervolgens zelf weer openbaar kan maken, maar 13- tot 15-jarige TikTokkers kunnen in ieder geval niet meer op de For You page komen en geen duet- of stitch-video’s meer opnemen.

Volgens TikTok behouden gebruikers van wie het account privé is gemaakt hun volgers, maar sommige TikTokkers geven toch aan dat ze veel volgers kwijt zijn. Hopelijk komt daar snel meer duidelijkheid over.

Check ook: 20X de leukste TikTok-trends van 2020.

Wat als je jonger bent dan 13 jaar?

Dan heb je een grote kans dat je account wordt verwijderd. Kinderen onder de 13 jaar mogen namelijk helemaal geen TikTok-account hebben. Door te liegen over hun leeftijd lukt het ze vaak toch om er een aan te maken, maar dat zal niet lang meer werken. Vanaf nu wordt er een strengere leeftijdscontrole uitgevoerd.

Waarom?

Het is natuurlijk pretty sad, maar TikTok heeft wel een reden voor deze strenge regels. De app hoopt dat gebruikers door deze maatregelen beter gaan nadenken over hun privacy.

Check hier de 21 leukste captions voor je volgende viral video.

Bron: Jeugdjournaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen