Ma'khia Bryant

Ophef om overlijden 16-jarige Ma’Khia Bryant

Minuten voordat ex-agent Derek Chauvin schuldig werd bevonden voor de dood van George Floyd, schoot politie in Columbus, Ohio de 16-jarige Ma’Khia Bryant dood.

911 gesprek

Dinsdagnacht werd er tijdens een persconferentie verteld dat de politie een 911 gesprek ontving over een poging tot steekpartij. De beller zei dat een vrouw haar probeerde neer te steken voordat ze ophing, volgens The Columbus Dispatch.

Beelden van bodycams

Tijdens de persconferentie deelde de politie de beelden van de bodycams, volgens WKYC Channel 3. Michael Woods, de interim-politiechef, zei dat het ongekend was om beelden van bodycams zo snel te delen na een incident, maar wilde het zo snel mogelijk doen in het belang van transparantie.

Video

De video laat een politieagent zien die een oprit nadert waar jongeren zijn verzameld. Een van de jongeren probeert iemand te steken met wat een mes lijkt te zijn. De politieagent nadert de groep en roept ‘get down‘ voordat hij verschillende schoten afvuurt, waarmee hij Ma’Khia Bryant dodelijk neerschiet.

Ma’Khia Bryant

Een woordvoerster van Franklin County Children’s Services, een organisatie die helpt bij het plaatsen van kinderen in pleeggezinnen, identificeerde de neergeschoten tiener als de 16-jarige Ma’Khia Bryant, meldt de New York Times. Hazel Bryant, die The Columbus Dispatch vertelde dat ze haar tante is, vertelde dat Ma’Khia in een pleeggezin woonde en ruzie had met iemand anders in huis.

Reactie van moeder

Dit had nooit mogen gebeuren. She is a loving girl‘, vertelde haar moeder Paula Bryant tegen het nieuwsstation WBNS. ‘Ik ben erg van streek, ik ben gekwetst. Ik wil antwoorden.’

Agent

Agent Nicholas Reardon, de agent die Bryant neerschoot is ‘van de straat gehaald terwijl de shooting wordt onderzocht’, meldt The New York Times.

Protesten

Demonstranten verzamelden zich buiten het Columbus Division of Police’s hoofdkwartier met borden met de tekst ‘Enough is enough‘ en ‘Black kids matter‘ en riepen ‘Zeg haar naam, Ma’Khia Bryant!

Reactie van celebs

Verschillende celebs reageerde ook op het verschrikkelijke nieuws. Zo deelde Zendaya een foto van Ma’Khia Bryant en schreef hierbij: ‘Ma’Khia Bryant. Ik heb hier geen woorden voor.’

Justin Bieber postte ook op zijn Instagram over Ma’Khia Bryant. ‘Het lijkt zo onwerkelijk dat dit de wereld is waarin we leven.’

Jada Pinkett Smith deelde een tekening een een foto van Ma’Khia Bryant. ‘Another baby gone. Rest in love precious Ma’Khia Bryant‘, schreef ze met heel veel hartjes.

Beyoncé plaatste een foto van Ma’Khia Bryant op haar website met de tekst: ‘Wij rouwen om het jonge leven van Ma’Khia Bryant.’

Lees ook: Celebs zijn blij met uitspraak in zaak George Floyd: ‘hoop voor de toekomst’

Bron: Seventeen | Beeld: ANP, Etienne Laurent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen