Tiktok

President Trump gaat onderhandelingen met TikTok verbieden

President Trump geeft bedrijven nog 45 dagen om zaken te kunnen doen met het Chinese Bytedance, het moederbedrijf van TikTok. Daarna is het verboden.

TikTok verbieden

Hiermee voert Trump onder andere de onderhandelingen tussen Microsoft en Bytedance op. Microsoft is namelijk in gesprek om TikTok over te nemen. Eerder zei Trump dat als er geen deal is voor 15 september, de dag van de deadline, dat de app dan uit de lucht zal worden gehaald.

De precieze effecten van het feit dat bedrijven geen zaken met Bytedance meer mogen doen, is nog niet helemaal duidelijk. Zo kan het zijn dat de app bijvoorbeeld niet meer te vinden gaat zijn in de downloadwinkels van Apple en Google.

China

TikTok is inmiddels al verbannen in India, en Amerika wil dus nu ook van de populaire app af. Waarom? Trump ziet TikTok als een veiligheidsrisico. De Chinese app verzamelt een hoop data van gebruikers en hij is bang dat deze data in de handen van de Chinese overheid komt.

Check ook: Zo geef je zo min mogelijk informatie van jezelf weg met het gebruik van TikTok

De president waarschuwde ook dat de app kan worden gebruikt voor desinformatiecampagnes van de Chinese Communistische Partij. Daarom vindt hij dat de VS ‘agressieve maatregelen moet nemen tegen de eigenaren van TikTok om onze nationale veiligheid te beschermen.’

Inmiddels heeft Instagram deze week een nieuwe update gehad die wel héél erg op TikTok lijkt

LEES OOK:

Bron: NOS | Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen