Selena Gomez

Selena Gomez lanceert Mental Health 101, een campagne voor jongeren

Selena Gomez liet donderdag via Instagram weten hoe ze lang heeft getruggeld met haar mentale gezondheid en dat ze graag andere wil helpen. Zij lanceert daarom nu de campagne Mental Health 101.

Instagram post

Selena plaatste een uitgebreide instagram post over haar eigen ervaringen en over haar campagne. ‘Ik weet als geen ander hoe angstig en eenzaam het is om op jonge leeftijd met een depressie te maken te krijgen. De wereld moet meer leren over mentale gezondheid. Dat is net zo belangrijk als fysieke gezondheid en ik zou willen dat dat eens erkend werd‘, schrijft ze.

Mental Health 101

Selena Gomez start Mental Health 101 via haar eigen make-up merk Rare Beauty. Het doel van deze campagne is het vergoten van de educatie van mentale gezondheid (op scholen).  ‘Ik hoop dat Mental Health 101 de stap zal zijn voor anderen, die ik zelf had willen hebben,’ laat Selena weten.

In een latere post op Instagram deelde Selena een aantal feiten over depressie onder leden van ‘Gen Z’. Daarnaast roept ze haar fans op om een petitie te tekenen waarin wordt gevraagd voor betere voorlichting op scholen en vraagt ze om donaties, waarbij Rare Beauty de eerste 200.000 dollar die binnenkomt zal verdubbelen. Op de website van Rare Beauty kun je nog meer informatie vinden over deze campagne!

Check ook: Selena Gomez over stoppen met muziek: ‘What’s the point?’

Bron: Seventeen, RTL Boulevard | Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen